iPhone 16 serisi ne zaman çıkacak? Tarih belli oldu gibi...

Apple'ın iPhone 16 serisi, yeni Apple Watch modeli ve yeni AirPods modellerini tanıtacağı etkinliğin tarihi belli oldu gibi...

iPhone 16 serisi ne zaman çıkacak? Tarih belli oldu gibi...

Bloomberg’den Mark Gurman’ın bildirdiğine göre Apple, önümüzdeki ayın başlarında gerçekleşecek sonbahar tanıtım etkinliğine hazırlanıyor. Daha önce de Gurman, Apple’ın yeni iPhone’ları Eylül ayının ikinci Salı günü duyurmayı sevmesi ve 2024'te bu tarihin 10 Eylül'e denk gelmesinden dolayı Apple’ın bu yıl donanım etkinliğini biraz daha erken planlayabileceği bildirilmişti.

Gurman, 10 Eylül’deki duyurunun ardından yeni cihazların 20 Eylül’de Dünya genelinde satışa sunulacağını da belirtiyor.

Apple’ın iPhone 16 tanıtım etkinliği hakkındaki planları şimdilik gizli tutuluyor ve yakında etkinlik için medya davetleri göndermeye başladığında tüm detaylar ortaya çıkacak. Apple henüz resmi olarak hiçbir şey duyurmadığı için Gurman’ın bildirdiği tarihlerin resmi olmadığını belirtmekte fayda var.

Ancak şu ana kadar ortaya çıkan çeşitli sızıntılar ve söylentiler, Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği ürünler hakkında birçok ayrıntıyı şimdiden ortaya çıkardı. iPhone 16 serisinde büyük değişiklikler sunulması bekleniyor. iPhone 16 Pro modellerinin yeni bir “Desert Titanium” (Çöl Titanyumu) renk seçeneğine sahip olması ve standart modellerin de yeni renk seçeneklerine kavuşması söz konusu.

iPhone 16 Pro ve Pro Max’in daha iyi şarj hızları ve bir akıllı telefondaki en ince çerçeveleri sunacağı söyleniyor. iPhone 16 Pro, daha önce Pro Max modellerine özel olan 5x optik zum lensine kavuşabilir. Ayrıca Apple’ın Hindistan’da iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin üretimine başlaması bekleniyor.

Apple Watch Series 10’a baktığımızda ise, önceki modellerden daha büyük ekranlara sahip olması bekleniyor, ancak önümüzdeki yıla kadar bazı sağlık özelliklerini sunmayabileceği de söyleniyor. Gurman, Apple’ın gürültü engelleme özelliklerine sahip iki yeni AirPods modeli sunmasının beklendiğini söyledi. Ayrıca Lightning girişi kaldırılarak USB-C’ye geçiş yapılacak.