iPhone 16 sahiplerini çıldırtan 6 sorun

iPhone 16 piyasaya çıkalı çok olmadı ama Apple mağazaları önünde sıralara girip minik servetler ödeyerek iPhone 16'ları kapışanlar, rahatsız edici bazı sorunlardan şikayet etmeye başladılar.

iPhone 16 sahiplerini çıldırtan 6 sorun

Apple'ın iPhone 16'sı birkaç haftadır piyasada. Ancak bazı iPhone 16 sahipleri bir rüyadan uyanmış olabilir çünkü telefon hakkında şikayetler ortaya çıkmaya başladı.

İşte, iPhone 16 sahiplerinin en çok şikayet ettiği sorunlar...

1. Kamera Kontrolü

Bazı kullanıcılar Kamera Kontrolünün aşırı karmaşık bir özellik olduğunu düşünüyor, bazı iPhone 16 kullanıcıları da kamerayı açmak için tuşa bir kez yerine iki kez basılması zorunluluğundan rahatsız oluyor. Kimi kullanıcılar ise Kamera Kontrolüne basıldığında animasyonların çok yavaşlamasından şikayet ediyor. Yani bu kullanıcılara göre telefon, kamera kontrolü yazılımını efektif olarak çalıştıramıyor.

2. Kamera sorunları

iPhone 16 kamerasını açarken birçok kullanıcı siyah bir ekranın çıktığını ve böylece takılı kaldığını söylüyor. Bu sorun telefonu yeniden başlatarak çözülebilir ama tekrar tekrar yaşanmasını engelleyecek bir çözüm henüz yok.

3. Aşırı ısınma sorunları

Apple, iPhone 15 Pro modellerinde aşırı ısınma nedeniyle ciddi bir sorun yaşadı. Şirket, iPhone 16 ile telefonun iç kısımlarını daha serin hale getirmek için geliştirdiğini söylüyor ancak birçok kullanıcı, YouTube videosu oynatma, mesajlaşma veya FaceTime kullanma gibi basit görevler sırasında iPhone 16 Pro Max'lerinin aşırı ısındığını bildiriyor.

4. Kaybolan uygulamalar

iPhone 16 kullanıcıları bazı uygulama logolarının Ana Ekrandan kaybolduğundan şikayet ediyor. Aslında logo orada duruyor ve uygulamayı açmak için hala olması gereken yere dokunabilirsiniz, logo sadece görünmüyor.

5. Bluetooth sorunları

Bazı iPhone kullanıcıları Bluetooth bağlantısıyla ilgili sorunlar yaşadığından da şikayet etmeye başladılar. iPhone 16 modelleri araçların Bluetooth'una bağlanmıyor veya AirPods'ların bağlantısı sık sık kesiliyor. 120 bin lira verip bir telefon alıyorsunuz ama son model SUV'unuzla yolculuk yaparken, müzik dinlemek için telefonu aracınıza bağlayamıyorsunuz... Ya da telefon geldiğinde konuşmak için cihazı alıp kulağınıza götürmek zorunda kalıyorsunuz. Hoş bir durum olmasa gerek.

6. Daha yavaş yenileme hızı

Bazı testlerde yeni iPhone'ların 120 Hz yenileme hızına ulaşamadığı iddiası dikkat çekiyor. Aslında Apple, pil tasarrufu için çoğu animasyonu 80 Hz'e kilitledi. Bunun iOS 18 ile ilgili bir şey olup olmadığı veya sadece bir hata olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak 120 Hz diye satılan ekranlar, aslında 80 Hz'e kilitlendiği için, çoğu zaman 120 Hz yenileme hızını göremeyeceğiniz anlaşılıyor. Peki şimdi bu yanıltıcı reklam suçu olmuyor mu?