iPhone 16 Pro'nun neredeyse kesinleşen 6 yeni özelliği

Bugüne den iPhone 16 Pro hakkında pek çok sızıntıya şahit olduk. Bazıları halen iddia olmanın ötesine geçemezken, bazıları ise neredeyse kesinleşmiş durumda. Bu yazımızda, işte bu kesinleşen yeniliklere göz atıyoruz...

iPhone 16 Pro'nun neredeyse kesinleşen 6 yeni özelliği

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 Pro’su önümüzdeki ay piyasaya sürecek. Neredeyse bir buçuk yıldır süren söylentiler ve sızıntıların ardından, yeni modeller için pek çok özellik neredeyse kesinleşmiş durumda. Yeni modellerin en dikkat çekici özellikleri arasında ekran boyunun artması, yeni bir tuş, periskop lensler, ultra geniş lens yükseltmesi, iyileştirilmiş pil ömrü ve şirketin AI hizmeti olan Apple Intelligence yer alıyor.

Şimdi gelin, iPhone 16 Pro modellerinde yer alacağı neredeyse kesin olan 6 önemli yeniliğe birlikte göz atalım...

Ekran boyutu artıyor

Analist Ross Young, Apple’ın iPhone 16 Pro modellerinin ekran boyutunu artıracağını söyleyen ilk kişi oldu. Bu ilk sızıntının ardından diğer birçok rapor da aynı iddiayı doğruladı ve artık Pro modelin 6,3 inç, iPhone 16 Pro Max’in ise 6,9 ​​inç ekrana sahip olması kesin gibi. Bu nispeten küçük bir değişiklik olsa da, diğer birçok avantajın temelinde yer alıyor.

Yeni bir çekim tuşu

Bir süredir söylentilerde yer alan çekim tuşu, kamera için kullanılacak ve hatta bir DSLR fotoğraf makinesine benzer şekilde çalışabilecek. Söylenilenlere göre, aynı bir fotoğraf makinesinde olduğu gibi, tuşa yarım basmak odak veya pozlama kilitlemeyi sağlayacak.

Periskop lens

Ancak kamera tarafında belki daha da heyecan verici olan yenilik, periskop lensin iPhone 16 Pro’ya gelmesi olabilir. Şu anda bu lensler iPhone 15 Pro Max’e özel olsa da, yeni nesilde tüm Pro modeller 5x optik yakınlaştırmaya sahip olacak gibi görünüyor.

Ultra geniş sensör

Ayrıca Apple, ana kameraya 48 MP lens eklemesinin yanı sıra onu ultra geniş sensöre genişletecek. Bu yenilemeyle beraber fotoğraflarınız her zamankinden daha iyi görünecek.

Artan pil ömrü

Bazı sızıntılar Apple’ın iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’in pil ömrünü artırmasını bekliyor. Geçtiğimiz birkaç sürümde yapılan mütevazı pil güncellemelerinin ardından, yeni nesille beraber iPhone sahipleri bir kez daha gün içinde telefonlarını şarj etmek zorunda kalmayabilir. Yeni iPhone nesli, görünüşe göre şimdiye kadarki en iyi pil ömrüne sahip olabilir.

Yeni A19 işlemci ve Apple Intelligence

Yeni A19 işlemcilerin telefonlarına gelmesiyle beraber Apple, kısa bir süre önce duyurduğu yapay zeka platformu Apple Intelligence’a daha fazla odaklanacak. Yapay zeka platformunun çoğu özelliği yeni neslin sonbahar lansmanına hazır olmayacak olsa da, yeni nesil iPhone’lar, yapay zekayı gerçek anlamda benimseyecek Apple nesli olacak.