iPhone 16 Pro modelleri, Samsung'un en iyisiyle birlikte gelecek

Yeni bir iddiaya göre iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, Samsung'un yakın zamanda üretimine başlayacağı en üst seviye M14 OLED panellerini kullanacak. Peki bu panellerin diğerlerinden ne farkı var?

iPhone 16 Pro modelleri, Samsung'un en iyisiyle birlikte gelecek

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ile ilgili söylentiler internette yayılmaya devam ediyor. Son olarak Güney Koreli yayın ETNews, Apple’ın yakında çıkacak üst seviye iPhone’larının Samsung’un M14 OLED panellerini kullanacağını bildirdi. Ancak yayının bildirdiğine göre iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, benzer iPhone 15 modellerinde kullanılan M12 OLED panellerini kullanmaya devam edecek.

Bu birinci sınıf paneller, Samsung Display’in üst seviye akıllı telefonlar için ürettiği “M” serisi OLED panelleri serisinde yer alıyor. Modelin adındaki “14” sayısı, ekranların yüksek performanslı yapısına atıfta bulunuyor. Bu sayının daha yüksek olması, panelin parlaklık ve kullanım ömrü açısından daha iyi performans sunduğu anlamına geliyor.

Sektörden kaynaklara göre Samsung, yılın ikinci yarısında M14 panellerin seri üretimine geçmeye hazırlanıyor. Samsung’un M14 panelleri yalnızca iPhone'larda değil, Google Pixel 9 serisinde (Standart, Pro, XL) ve 2. nesil Pixel Fold’da da kullanılacak. Geçtiğimiz ay Google, yakında sunması beklenen akıllı telefon serisinin Ağustos ayındaki Made By Google etkinliğinde lansmanını yapacağını duyurdu.

Bu yeni bilginin, Çin’den gelen ve iPhone 16 Pro modellerinin SDR parlaklığında %20’lik bir iyileşme sunulacağını belirten daha önceki başka bir söylentiyle de uyum gösterdiğini hatırlatalım.

Daha önceki ürün lansmanlarına bakıldığında, Apple’ın iPhone 16 serisini yılın ikinci yarısında, muhtemelen Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.