iPhone 16 Pro iddiasını doğrulayan yeni sızıntı

Apple'ın iPhone 16 Pro modellerinin bir kısmını Hindistan'da üreteceğine dair ortalıkta dolaşan söylentiler, sızan yeni bir görüntü ile neredeyse tamamen doğrulandı.

iPhone 16 Pro iddiasını doğrulayan yeni sızıntı

Apple’ın iPhone 16’yı piyasaya süreceği gün giderek yaklaşıyor. Etkinliğe hala birkaç hafta olsa da, bazı kaynaklar daha önce Apple’ın üretimini Çin’in dışına genişletmeyi ve iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’i ilk kez Hindistan'da üretmeyi planladığını bildirmişti.

Bu kararın, bu yıl standart iPhone 16 ve Pro modellerine yönelik beklenen talebi karşılamaya yardımcı olması amaçlanıyor. Bu amaç için Foxconn, şimdiden Hindistan’ın Tamil Nadu kentindeki fabrikasında binlerce işçinin eğitimine başladı.

Şimdi de Çin sosyal medya platformu Weibo’da ortaya çıkan yeni bir sızıntı, Hindistan üretimli iPhone 16 Pro modelleriyle ilgili haberleri doğruluyor. OvO olarak bilinen bir sızıntı kaynağı, iPhone 16 Pro kutusunu mühürleyen kutu etiketi gibi görünen bir görsel paylaştı.

Bu etikette “Apple tarafından Kaliforniya’da tasarlandı. Montajı Hindistan’da yapıldı” yazısının olması özellikle dikkat çekiyor. Bu sızıntının gerçekliği kanıtlanamasa da, eğer doğruysa ilk defa “Hindistan’da Üretilmiş” bir iPhone Pro modeli göreceğimiz anlamına geliyor.

Foxconn'un yanı sıra Pegatron ve Tata Group gibi Hindistan’daki diğer Apple ortaklarının da yakın zamanda iPhone 16 Pro modellerini üretmeye başlaması bekleniyor. Apple, geçtiğimiz yıl ilk defa Hindistan’da iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin montajına Çin ile eş zamanlı olarak başlamıştı.

Üretimin Çin’den Hindistan’a kaydırılması, Apple’ın Çin tedarik zincirindeki baskıyı azaltmasına ve potansiyel olarak yerel Hintli müşteriler için fiyat farkını daraltmasına imkan tanıyarak akıllı telefonlarını ve diğer ürünlerini daha erişilebilir hale gelmesini sağlayabilir.