iPhone 16 ne zaman tanıtılacak? Tarih kesinleşti!

Apple, iPhone 16 serisini ve daha fazlasını tanıtacağı “It's Glowtime” etkinliği için davetiyeleri göndermeye başladı. Böylece iPhone 16’nın tanıtım tarihi de kesinleşmiş oldu. Peki, iPhone 16 tanıtımı ne zaman gerçekleşecek?

iPhone 16 ne zaman tanıtılacak? Tarih kesinleşti!

Apple, 9 Eylül'de düzenleyeceği “It's Glowtime” etkinliği için davetiyeleri göndermeye başladı. Nöylece iPhone 16 serisinin tanıtım tarihi de netleşmiş oldu. Cupertino'daki Steve Jobs Theater'da düzenlenecek etkinlikte şirketin iPhone 16 serisini, yeni Apple Watch modellerini, yeni AirPods'u ve daha fazlasını tanıtması bekleniyor.

Etkinlik 9 Eylül Pazartesi günü, Türkiye saait ile 20.00’de gerçekleşecek. Aslında bu tarih büyük bir sürpriz sayılmaz, zira daha önceki pek çok iPhone tanıtımı da Eylül ayının ikinci haftasında düzenlenmişti. Bloomberg’den Mark Gurman, daha önce bu tarihi 10 Eylül olarak tahmin etmişti.

Peki 9 Eylül’de Apple neleri tanıtacak? Gelin birlikte göz atalım…

iPhone 16 serisi

iPhone 15'in piyasaya sürülmesinin bir yıl ardından, Apple'ın Eylül etkinliğinde dört yeni iPhone 16 modelini tanıtması bekleniyor. Temel iPhone modellerinin aynı tasarım ve ekran boyutlarına sahip olması, ancak diyagonal yerine dikey kamera düzeni ile gelmesi bekleniyor.

Pro ve Pro Max için Apple ekran boyutunu sırasıyla 6,3 inç ve 6,9 inçe çıkaracak. Bu iPhone'lar A19 ve A19 Pro çipleriyle güçlendirilecek ve ultra geniş lens 48MP sensöre sahip olacak. iPhone 16 Pro modeline bir periskop lens de eklenebilir ve yeni modellerin çoğunun daha uzun pil ömrüne sahip olması beklenebilir.

Apple Watch Series 10

Apple Watch'un onuncu yıldönümünde Apple'ın tasarımını yenilemesi bekleniyordu. Ancak son söylentiler, şirketin mevcut nesilden pek de farklı olmayan bir tasarım sunacağına işaret ediyor. Ekran boyutları ise büyüyerek, 45 mm ve 49 mm'ye çıkabilir.

Söylentiler ayrıca Apple'ın uyku apnesi, hipertansiyon ve daha fazlası gibi yeni sağlık sensörleri ekleyeceğini öne sürüyor, ancak bunun gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil.

AirPods 4

Apple, AirPods 3'ü Ekim 2022'de piyasaya sürdü. Birden fazla rapora göre, 2024'ün sonlarında, Eylül veya Ekim civarında bir güncelleme zaten bekleniyordu. H2 çip ve geliştirilmiş pil ömrüne ek olarak, bu kablosuz kulaklıklara Conversation Boost ve Live Listen gibi işitme cihazı benzeri özellikler eklenebilir. Bloomberg, Apple'ın işitme cihazı pazarını hedeflediğini bildiriyor.

Bu özellikler garanti edilmese de, AirPods 4'e gelmesi muhtemel eklemelerden bazıları bunlar. Gurman Apple'ın iki AirPods 4 modeli duyurmasını beklediğini söylüyor. Her ikisi de Lightning'den USB-C'ye geçecek. Giriş seviyesi versiyon AirPods 3'e benzer görünürken, daha pahalı model ANC için değiştirilemeyen bir kulak ucuna sahip olacak. Üst seviye model ise hoparlörlere sahip güncellenmiş bir şarj kutusuna sahip olabilir.