iPhone 15'lerin "hayat kurtaran" şarj özelliği

Apple, iPhone sahiplerinin acil durumda telefonlarını şarj edebilmeleri için öyle bir özellik sunuyor ki, bundan haberi olmayan pek çok iPhone sahibi duyduğunda şaşırmadan duramıyor.

iPhone 15'lerin "hayat kurtaran" şarj özelliği

iPhone 15 modelleri, Apple kullanıcıları için ilginç bir şarj sürprizi saklıyor ve pek çok kullanıcı bundan habersiz.

Apple, iPhone 15 sahipleri için, yanlarında "powerbank taşıma" gerekliliğini azaltacak bir özellik sunuyor.

Eğer iPhone'nunuzun şarjı bittiyse veya kritik bir durumdaysa ve yakınınızda iPhone 15 kullanıcısı bir arkadaşınız varsa, şarjı bitmek üzere olan iPhone'unuzu diğer iPhone 15 ile şarj edebilirsiniz.

Bunun için telefonun şarj kablosunu iPhone 15'e takmanız yeterli. iPhone 15 eski model iPhone'ları şarj edebilirken, eğer baka bir iPhone 15 ile eşleşirse, iki telefondan şarjı daha fazla olan şarjı daha az olan enerji aktarıyor.

Sadece iPhone 15'ler ile çalışıyor

Ancak bu yöntemle, eski bir iPhone'daki enerjiyi iPhone 15'e aktarmanız mümkün değil. Ya da iPhone 15 öncesi modelleri birbirine bağladığınızda böyle bir şarj işlemi gerçekleşmiyor. Yani bu özellik, iPhone 15'lerle gelen bir özellik ve elbette bundan sonraki iPhone'larda da bulunacağını tahmin edebilirsiniz.

Bu yeteneği ilk kez gören Twitter kullanıcılarından bazıları buna geleceğin teknolojisi gibi tepkiler verdiler. Bakalım Google, Android telefonlar için benzer bir özelliği ne zaman hayata geçirecek?