Yeni iPhone 15 Pro Max sızıntısı, kamera bloğu hakkında iyi şeyler söylüyor

iPhone 15 Pro Max’e ait olduğu söylenen yeni görüntüler, kamera bloğunun daha az rahatsız edici olabileceğini gösteriyor.

iPhone 15 Pro Max'ten yeni sızıntı

Söylentilere göre, iPhone 15 Pro Max önceki nesline göre daha ince bir kamera çıkıntısına sahip olabilecek. Bu durum, Apple sızıntısı yapan Ice Universe tarafından bir dizi tweet'te paylaşılan yeni CAD görüntülerinde ve ilgili görsellerde görülebiliyor.

iPhone'un kamera çıkıntısı, düz bir yüzeye yerleştirildiğinde cihazın sallanmasına neden olduğu için kullanıcıları yıllardır rahatsız ediyor. Geçici çözümlerden biri, yalpalamayı dengelemek için bir kılıf kullanmak. Tweet'lere göre, iPhone 15 Pro Max'in daha ince çerçevelere ancak daha kalın bir titanyum alaşımlı orta çerçeveye sahip olması bekleniyor. Ölçüleri 159,86 mm × 76,73 mm × 8,25 mm ve kamera çıkıntısı dahil toplam kalınlığı 11,84 mm. Buna karşılık, iPhone 14 Pro Max 160,7 mm x 77,6 mm x 7,85 mm ölçülerinde ve toplam kalınlığı 12,03 mm.

Bu, yükseklik ve genişlikte bazı kesintiler yapılacağı için genel cihaz ayak izinin iPhone 14 Pro Max'ten daha küçük olacağı anlamına geliyor. Ancak rakamlar, 15 Pro Max'in ana gövdesi daha kalın olsa da, kamera çıkıntısının toplam kalınlığı 14 Pro Max'ten daha az yapacağını gösteriyor.

Bir diğer ilginç nokta ise görüntülerde ses ve güç düğmelerinin yer almaması. Bu durum, 2023 amiral gemisi iPhone'ların iPhone 7'de gördüğümüze benzer şekilde dokunmatik düğmelerin geri gelebileceğini gösteriyor. Yine aynı çizimlerde, Lightning yerine Type-C portun kullanıldığı görülüyor.