iPhone 14 Pro'nun başarılı kamerası, Pro olmayan iPhone 15 modellerine geliyor olabilir

iPhone 14 Pro'nun kamerasının çok başarılı olduğunda herhalde herkes hemfikir olacaktır. İşte o başarılı kamera, iPhone 15 ile Pro olmayan modellere geliyor.

iPhone 14 Pro'nun kamerası, Pro olmayan iPhone 15'lere geliyor

Apple iPhone 15 üzerinde iPhone 14 Pro’nun 48 megapiksel kamerasının kullanılması ve bu sayede telefonun Google ve Samsung gibi rakipleriyle aynı seviyeye ulaşması bekleniyor. Bu beklenti, aylarca süren raporlar ve diğer kaynaklardan gelen spekülasyonlardan sonra aynı fikre ulaşan ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından destekleniyor.

Ming-Chi Kuo’nun söylediğine göre, “Pro olmayan iki iPhone 15 modelinin geniş kamera CIS'i [kamera görüntü sensörü] 48MP’ye yükseltilecek ve yeni bir yığılmış CIS tasarımına sahip olacak. Düşük verim oranı nedeniyle Sony, Apple’ın talebini karşılamak için Apple’ın CIS üretim kapasitesini %100-120 oranında artırdı ve bu da Android için üst düzey CIS arzında önemli bir azalmaya neden oldu.

Diğer iPhone 15 kamera tahminlerinin yanı sıra Wedbush analistlerinin daha önceki bir raporu da Apple’ın bu geçişi yapacağını ve şirketin en çok satan iPhone’larının 12MP kameralarda daha uzun bir süre beklemesine izin vermeyeceğini iddia etmişti.

Her ne kadar şirket, tarihsel olarak tüm en iyi iPhone’larında yıllarca 12 MP sensör kullanmış olsa da, Apple’ın iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max telefonları, 2022’de yüksek çözünürlüklü 48 MP sensör kullanan ilk iPhone’lar oldu. Bu, şirketin en iyi Android telefonlarla daha etkili bir şekilde rekabet edebileceği anlamına geliyordu.

Yeni söylenti, daha ucuz iPhone’ların da bu yüksek çözünürlüklü kamera geçişine katılması anlamına gelse de, Apple’ın iPhone 15 neslinde periskop lensleri kullanarak daha pahalı olan Pro modellerini standart iPhone’lardan farklılaşması bekleniyor.

iPhone 14 kamerası, satın alabileceğiniz en iyi akıllı telefon kameralarından biri. Ancak en azından kağıt üzerinde, en iyi ucuz telefonların çoğuyla zor rekabet edecek gibi gözüküyor. Bu telefonlar genellikle yüksek megapiksel sayısına sahip kameralarla donatılmıştır ve bazıları 200 MP’ye kadar çıkabilir.

Bir kameranın çekebildiği fotoğrafların kalitesini belirlemede önemli olan tek şey megapiksel sayısı olmasa da, bu sayının çok düşük kalması alıcıların zihninde hızla geride kalmanız anlamına gelebilir. Teknik özellikleri yeterli olan düşük seviyede tutma konusunda genellikle Apple’a benzeyen Google bile, Google Pixel 7a için 64 MP’lik bir sensör kullanmaya başladı. Bu yüzden çok iyi bir pazarlama bilgisine sahip olan Apple’ın da benzer bir şekilde yüksek sayılara doğru ilerlemesi şaşırtıcı değil.