Instagram, Snapchat ve TikTok kullanıcılarının canını sıkan iPhone 14 Pro sorunu

iPhone 14 Pro kullanıcıları, üçüncü taraf uygulamaları kullanırken yaşadıkları bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

iPhone 14 Pro’da ilk sorun çıktı

Yeni bir iPhone 14 Pro veya Pro Max satın almış olan kullanıcılar garip bir sorunla karşılaşabilir: Kontrol edilemeyen lens hareketi olarak adlandırılan bu sorun, internette yayınlanan videolarda ve şikayetlerde görülüyor. Bazı kullanıcılar kameralarının sallandığını ve hatta korkunç bir gıcırdama sesi çıkardığını söylüyor. Sorun, Instagram, Snapchat veya TikTok gibi üçüncü taraf bir uygulamada kamerayı açarken ortaya çıkıyor.

Apple YouTuber Luke Miani, Twitter'a iPhone 14 Pro Max kamerasının Snapchat kullanırken nasıl titrediğini ve bu nedenle fotoğrafı tamamen bulanık hale getirdiğini gösteren bir video yayınladı. Ayrıca lensten gelen ve kulağa gerçekten hoş gelmeyen bir vızıltı veya tıkırtı sesi de net bir şekilde duyabilirsiniz. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Sorun şimdilik iPhone’un kendi kamera uygulamasını etkilemiyor gibi görünüyor. Bu da problemin Apple donanımından değil, üçüncü parti uygulamaların yazılımı ile ilgili olduğunu düşündürüyor. Instagram, Snapchat ve TikTok bu sorunu gidermek için yazılımlarını gözden geçirmek zorunda kalabilirler.

Apple ve diğer sosyal medya şirketleri bu problem ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil.