iPhone 11'den beri değişmeyen özellik, iPhone 17 ile değişecek

Apple'ın iPhone 11'den beri neredeyse hiç değiştirmediği ya da geliştirmediği selfie kamerası, iPhone 17 ile en sonunda değişecek gibi görünüyor.

iPhone 11'den beri değişmeyen özellik, iPhone 17 ile değişecek

Apple’ın iPhone ön kamerasını 12MP sensörle güncellemesinin üzerinden uzun bir süre geçti. Yapılan güncellemeden bu yana şirket, sadece Photonic Engine ve Smart HDR güncellemeleri gibi yazılım tarafında geliştirmeler sundu.

Görünüşe göre kullanıcıların uzun zamandır beklediği selfie kamera yükseltmesi, iPhone 17 modelleriyle beraber nihayet gelecek. Haitong Securities analisti Jeff Pu’nun söylediğine göre 2025 iPhone 17 modelleri, altı plastik lens elemanına sahip 24 MP sensörleri içerecek.

Mevcut iPhone 15 serisinde beş plastik lens elemanına sahip 12 MP ön kameralar kullanılıyor. Ancak iPhone 16’nın altı plastik lens elemanı kullanması bekleniyor. Bu, Apple’ın ilk olarak iPhone 11 ile kullanıma sunduğu 12MP sensörünü iPhone 17 ile birlikte 24MP sensöre yükseltmesinin arasında beş yıl geçmiş olacağı anlamına geliyor.

Cupertinolu dev, yaptığı açıklamalarda bir kameranın en önemli özelliğinin megapiksel olmadığını sıklıkla belirtse de, bu büyük MP artışı selfie kalitesini iyileştirecek. Jeff Pu’nun yanı sıra analist Ming-Chi Kuo da daha önce en az bir iPhone 17 modelinin altı parçalı lense sahip 24 MP selfie kamerasına sahip olacağını iddia etmişti.