iPad mini 7, beklenenden de yakınımızda olabilir

iPhone 16'dan sonra sıra iPad mini 7'ye geldi... Yeni bir iddiaya göre Apple, yeni mini tabletini beklenenden çok daha önce satışa sunabilir.

iPad mini 7, beklenenden de yakınımızda olabilir

Apple'dan sızan yeni bilgiler, iPad mini 7'nin piyasaya çıkış tarihinin hızla yaklaştığını gösteriyor.

Bu konudaki en belirgin işaret, iPad mini 6 stoklarının temizlenmesi... Piyasada artık iPad mini 6 bulmak giderek zorlaşıyor. Dolayısıyla, Apple yeni versiyon için raflarda yer açıyor olabilir.

Bloomberg'den Mark Gurman da, iPad mini 7'nin Ekim ayının sonlarında yapılan duyurunun ardından 1 Kasım'da piyasaya sürüleceğini söylüyor. Yani başka bir deyişle, bu tablet sadece birkaç hafta içinde duyurulabilir ve dört haftadan kısa bir sürede piyasada olabilir.

Büyük iPad isteyenler 2025'i mi bekleyecek?

Öte yandan, eğer minik bir iPad değil de büyük modelleri bekliyorsanız muhtemelen 2025'in ilk yarısına kadar beklemeniz gerekecek. Apple'ın 2025 içinde, iPhone SE 4 ile birlikte yeni 11 inç ve 13 inç iPad Air modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Mevcut standart iPad modeli olan iPad 10.9'un neredeyse iki yaşında olmasına rağmen iPad 11'e dair henüz bir haber olmaması, Apple'ın bu modeli de 2025'e bıraktığını düşündürtüyor. Yani Apple'ın giriş veya üst seviye iPad serisinde yeni bir model bekliyorsanız, bir süre daha beklemeniz gerekecek gibi görünüyor.