iPad: İnternette alay konusu oldu

Apple'ın yenilikçi tableti internet dedikodu mutfağına çok farklı bir şekilde malzeme oldu.

iPad alay konusu oldu!

Apple, çarşamba akşamında iPad'i resmi olarak tanıttığından bu yana ufak tabletin gerçekten de Steve Jobs'un bize inandırmaya çalıştığı kadar büyük bir yenilik olup olmadığı tartışılıyor. Fakat internette bir konu üzerinde herkes hemfikir gibi gözüküyor: Cihazın ismi uygunsuz şakalar için altyapı oluşturuyor.

İngilizcede "pad" kelimesinin karşılığı sadece "not defteri" gibi zararsız şeyler değil, bilakis "tampon" anlamına da geliyor. Apple'ın bu karıştırılma tehlikesini bilerek mi göze aldığı yoksa ciddiye mi almadığı tartışmaya açık bir konu; fakat internet topluluğunun hemen gözüne çarpması hiç de sürpriz olmadı. Steve Jobs daha cihazı tanıtırken Twitter'da "iTampon" kelimesi en çok tartışılan konu haline geldi. Şimdi de grafikerler de cihazın isminden ilham aldı; çünkü tampon ile tabletin ebatları birleştiğinde ortaya hemen alay konusu olabilecek bir nesne çıkıyor.

Yandaki resimde iPad'in alay konusu edildiği tasarım gösteriliyor. Üzerindeki yazıların Türkçe karşılığı: iPad. Aynı bir tampon gibi, sadece daha pahalı.

Okuyucu Yorumları