Bunu sakın yazmayın: iPhone'u çökerten dört karakterlik mesaj

iOS sistemlerinde, kritik bir sorun ortaya çıktı. Kullanıcılar dört karakteri yanyana yazdığında, çarşı pazar karışıyor, cihazlar çöküyor.

Bunu sakın yazmayın: iPhone'u çökerten dört karakterlik mesaj

Apple, önemli yazılım hatalarını kullanıcıları etkilemeden önce ortadan kaldırma konusunda başarılı bir geçmişe sahip. Ama sorunlar yine de zaman zaman gözden kaçabiliyor.

Kısa süre önce güvenlik araştırmacıları iOS'ta belirli bir karakter dizisi yazıldığında cihazların çökmesine neden olan bir hatanın varlığını ortaya çıkardı. Araştırmacının belirttiğine göre, Ana Ekran sayfalarınızı Uygulama Kitaplığı'na doğru kaydırırsanız, ekranın üst kısmında bir arama çubuğu bulacaksınız. Bu arama çubuğuna “”:: karakterlerini yazmak, cihazın çökmesine sebep oluyor.

Ayrıca bir yoruma göre, son karakterin ikinci bir "iki nokta üst üste olması" gerekmediği de anlaşılıyor. Yani Önce “”: yazdığınız sürece, herhangi dördüncü bir karakter yazdığınızda geçmiş olsun, telefon iptal.

Yasaklı karakterleri hiçbir yere yazmayın

Ayrıca başka bir yorum, yukarı kaydırıp karakterleri arama çubuğuna yazarsanız aynı hatanın Ayarlar uygulamasında da mevcut olduğunu söylüyor. Kısacası bu iki tırnak ve iki nokta işaretini ( "": ) iPhone'unuzun hiçbir yerinde yazmamaya çalışın.

Bu sorun şimdilik bir güvenlik açığı yaratmıyor. En azından hacker'lar bu hatadan yola çıkarak bir açık bulmadıkları sürece... Apple'ın hatayı ne zaman yamayacağını da bilmiyoruz ama özellikle güncelleme almayan eski iOS versiyonlarını kullanıyorsanız dikkat etmenizi öneririz.