iOS 4.2'de hangi özellikler eksik kaldı?

iOS 4.2 ile nelerin değiştiğini biliyorsunuz. Peki ya değişmeyenler ve eksik kalanlar ne olacacak?

iOS 4.2'de eksik kalanlar!

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un 4.2 güncellemesiyle beraber önemli yenilikler yapıldı. Örneğin istediğimiz sayıda uygulamayı klasörlere ayırabilmek, uzun süredir bekleniyordu.

iPad'lerde arka planda internet radyosu çalıştırabilmek de çok hoş bir yenilik. AirPlay de ilgi çekici bir özellik ama tam olarak faydalanabilmek için bir Apple TV'ye sahip olmanız gerekiyor. E-posta kutusu ise yeni geliştirmelerle çok daha verimli hale getirilmiş.

iOS 4.2'deki yenilikleri ve iPad'de yapabildiklerini artık hepimiz biliyoruz, peki ya eksikleri neler? Sonraki sürümlerde neler bekliyoruz?

Pencere işlevleri ve Retina Display uygulamaları

Pencere işlevleri ve Retina Display uygulamaları
Pencerelerin eksikliği hissedilir derecede

Ekranı bölebilmek

Örneğin E-posta uygulaması ve Safari'yi yan yana kullanmak hala mümkün değil. Çoklu görev işlevi sayesinde uygulamalardan çıkıp tekrar girmek daha hızlı da olsa pencerelerin eksikliği hissediliyor.

Retina Display destekli iPhone 4 uygulamalarını çalıştırabilmek

iPhone uygulamaları, iPad'de küçük bir ekranda veya 2x büyütülerek çalıştırılabiliyor. Retina Display optimizasyonlu uygulamalarda ise bu mümkün değil. iPhone 4'ün ekran çözünürlüğü 960x640, iPad'inki ise 1024x768 ve iPhone 4 iPad ile yaklaşık olarak aynı donanım özelliklerine sahip. Retina Display destekli uygulamaların neden iPad'de çalıştırılmadığını anlamak biraz güç.

Pop-up uygulamalar, saat ve FaceTime

Pop-up uygulamalar, saat ve FaceTime
Hesap makinesi, hava durumu gibi pop-up uygulamalar eklenmeli...

Açılır (pop-up) uygulamalar

iPad örneğin kendinden bir hesap makinesine sahip değil. Örneğin Pages içerisinde bir fatura düzenlerken küçük bir pencerede hesap makinesini kullanabilmek çok hoş olurdu.

Saat sorunu

App Store'da ücretsiz de olmak üzere bir çok saat uygulaması mevcut ama bahsettiğimiz konu biraz farklı. iPhone güzel bir arka plan saatine sahip fakat iPad'de malesef aynı özelliği göremiyoruz. Bizce bu önemli bir eksiklik.

FaceTime

iPad'in bir kamerası olmasa da, dışarıdan eklenen bir kameranın FaceTime'ı etkinleştirmesi güzel olurdu. Olacağını pek ummasak da, masaya monte edilebilen bir kamera aparatı, görüntülü sohbetlerde işe yarayabilir...

Okuyucu Yorumları