iOS 18 ne zaman çıkacak?

Apple'ın iOS 18'i ne zaman yayınlayacağı resmi olarak açıklandı. Sıkı durun, beklemen büyük güne sadece birkaç gün kaldı...

iOS 18 ne zaman yayınlanacak?

iPhone'unuzun ana ekranını ve kilit ekranını özelleştirmek için yeni yollar sunacak olan iOS 18, 16 Eylül'de geliyor.

iOS 18'de ana ekranınızdaki uygulamaları ve widget'ları özgürce yeniden düzenleyebilir ve görünümlerini değiştirebilirsiniz. Apple, yeni bir parola yönetimi uygulaması ve uydu mesajlaşma desteğinin yanı sıra yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi'ni de kullanıma sunuyor. Diğer bazı güncellemeler arasında mesajlardaki yeni metin efektleri, yenilenen Fotoğraflar uygulaması ve Mail uygulamasında gelen kutunuzu düzenlemenin yeni yolları yer alıyor.

Yapay zekadan ne haber?

Ancak bu güncelleme iPhone 15 Pro'ya ve iPhone 16 serisine gelecek Apple Intelligence özelliklerini içermiyor. Gelecek araçlar, metinleri yeniden yazıp özetlemenize ve yapay zeka destekli Image Playground aracılığıyla görüntüler oluşturmanıza yardımcı olacak. Daha konuşkan bir Siri'nin yanı sıra, bu özellikler Ekim ayında iOS 18.1 genel beta sürümünde gelmeye başlayacak.

Apple ayrıca macOS Sequoia, watchOS 11 ve visionOS 2'nin de 16 Eylül'de geleceğini doğruladı. macOS Sequoia iPhone yansıtma özelliğini eklerken, watchOS 11 yeni eğitim özellikleriyle birlikte geliyor ve visionOS 2 ultra geniş bir sanal Mac ekranı içeriyor. tvOS 18 hakkında ise henüz bir bilgi yok.