iOS 18, "Kurtarılanlar Albümü" ile birlikte geliyor

iOS 18'in herkese açık beta 1 sürümünün yayınlanması ile birlikte, bazı önemli yenilikler de ortaya çıkmış oldu. Bunların başında da "Kurtarılanlar Albümü" geliyor.

iOS 18, "Kurtarılanlar Albümü" ile birlikte geliyor

Apple kısa süre önce iOS 18’in herkese açık beta 1 sürümünü yayınladı. Artık isteyen tüm iPhone sahipleri telefonlarında iOS 18’i test edebiliyor. iOS 18, ilk geliştirici beta sürümünden bu yana pek çok güncelleme aldı ve artık ilk testlerle beraber sorunların büyük bir kısmı çözüldüğü için çoğu kişi için bir daha iOS 17’ye geri dönme ihtiyacı olmadan yeni beta sürümünü kullanabilecek.

Bu sürümle birlikte, önemli bir yeni özellik de ortaya çıkmış durumda. Fotoğraflar uygulamasındaki kayıp veya hasar görmüş fotoğraf ve videoları kurtarmanıza yardımcı olabilecek yeni bir Kurtarılanlar albümü bulunuyor. Bu özelliği kullanmak zorunda kalmak istemesiniz de, eğer Fotoğraflar uygulamasında yeni bir Kurtarılanlar albümü görürseniz, bu albümde muhtemelen incelemeniz gereken içerikler bulunuyor olacak.

iOS 18’de en büyük güncelleme alan özelliklerden biri Fotoğraflar uygulaması ve muhtemelen beta sürümünde en fazla dikkatinizi çekenler bu özellikler olacak. Fotoğraflar’ın yeni tasarımının yanı sıra, Fotoğraf Kitaplığı’ndaki tüm ekran görüntülerini kolaylıkla kaldırma özelliği gibi bazı yenilikler muhtemelen en fazla işinize yarayanların arasında yer alacak.

Fotoğraflar’daki yeni Kurtarılanlar albümü, telefonunuzun veri tabanı bozulması veya benzeri sorunlar nedeniyle kaybolan fotoğraf ve video dosyalarını bulmasını sağlıyor. Özellik, yılın başlarında iOS 17.5.1 güncellemesinde sunulan benzer bir özellik sebebiyle tanıdık gelebilir. Bu yılın başlarında bazı kullanıcılar eski, silinmiş fotoğrafların birdenbire iPhone ve iPad’lerinde göründüğünü keşfetti. Apple konuyu araştırdı ve bu soruna veri tabanı bozulmasının yol açtığını bildirdi. Daha önce silinen içeriklerin yeniden ortaya çıkmasının sebebi de buydu. Görünüşe göre Apple, iOS 18’de bu hatayı bir özelliğe dönüştürüyor.