iOS 18, AirPods Pro kulaklıkları bambaşka bir boyuta taşıyacak

AirPods Pro 2, iOS 18 güncellemesiyle beraber yeni özelliklere kavuşuyor. İşte, iOS 18'in AirPods Pro'lara getireceği etkileyici yeni özellikler.

iOS 18, AirPods Pro kulaklıkları bambaşka bir boyuta taşıyacak

Apple, 2023 yılında AirPods serisinde büyük bir değişiklik yapmamış olsa da bu yıl için önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor olabilir. iOS 18 işletim sistemi kulaklıklara yeni işlevler kazandıracak.

Apple'ın şimdiye dek duyurduğu değişiklikler şu şekilde:

  • Siri Etkileşimleri: Bu özellik, sadece başınızı sallayarak aramalar, mesajlar, bildirimler gibi daha pek çok şeyle etkileşim kurmanızı sağlıyor.
  • Ses İzolasyonu: iPhone, iPad ve Mac'te de bulunan bu özellik AirPods Pro'daki H2 çipine dayanıyor. Söz konusu çip ile çalışan makine öğrenimi, dinleyici için arka plan gürültüsünü ortadan kaldırırken ses kalitesini de geliştiriyor.
  • Oyunlar için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses: Apple'ın belirttiğine göre, oyuncular AirPods Pro'yu kullanırken şirketin mobil oyunlar için bugüne kadar sunduğu en iyi kablosuz ses gecikme süresine sahip olacak. Aynı zamanda AirPods Pro kullanıcıları, diğer oyuncularla sohbet ederken 16 bit ve 48 kHz ses de dahil olmak üzere daha gelişmiş ses kalitesine kavuşuyor.

Bu özellikler AirPods Pro 2 kullanıcıları için oldukça ilgi çekici olsa da gizli bir özellik daha var. Headphonesty tarafından keşfedilen bu özellik, Apple'ın kullanıcılara gürültü engelleme konusunda daha fazla kontrol vermek istediğini gösteriyor.

Yayının aktardığına göre, AirPods ürün yazılımında bulunan kod referansları, Apple'ın gürültü engelleme konusunda kullanıcıya daha fazla kontrol sağlayarak geçen yılki Adaptif Ses özelliğini geliştirmek istediğini gösteriyor. Bu özellik yayınlandığında, kullanıcılar Siri'den "daha fazla" veya "daha az" gürültüyü engellemesini isteyebilecek: "Kullanıcının bulunduğu ortamın koşullarına göre Şeffaflık modu ve Aktif Gürültü Engelleme özelliğini dinamik olarak bir araya getirerek o an için en iyi deneyimi sunan yeni bir dinleme modu. Bu sayede kullanıcılar gün içinde sürekli değişen ortamlar ve etkileşimler arasında hareket ederken gürültü kontrolü deneyimi sorunsuz bir şekilde uyarlanabilecek."

Bununla birlikte kulaklık, uyarlama sırasında hata yaparsa, Siri'ye ihtiyaçlarınıza daha iyi uyacak şekilde ayarlama yapmasını söyleyebileceksiniz.