iOS 16'da kaldırılan özellik, iOS 18.2 ile geri geliyor

Apple'ın iOS 18.2'nin beta sürümünü yayınlaması ile birlikte, iOS 16'da kaldırılan küçük özelliğin geri geleceği de ortaya çıktı.

iOS 16'da kaldırılan özellik, iOS 18.2 ile geri geliyor

Apple, WWDC 2024'ten beri Apple Intelligence'dan bahsediyor olsa da, çok beklenen bazı özellikler ancak iOS 18.2 güncellemesiyle desteklenen cihazlara gelecek.

Kullanıcılar, Genmoji, Image Playground ve ChatGPT entegrasyonu gibi Apple Intelligence özelliklerinin keyfini yakında çıkarmaya başlayacaklar. Ama hepsi bu kadar da değil. Apple, 2022'de iOS 16'yla beraber kaldırılan bir özelliği de geri getiriyor. Apple, iPhone kilit ekranından ses kaydırıcısını kaldırmıştı ve bu araç sadece kullanıcı AirPlay'i kullandığında görünüyordu.

Artık, iOS 18.2 beta'yı yükledikten sonra kullanıcılar bu yeteneği geri getirebilir ve sesi doğrudan kilit ekranlarından kontrol edebilir. Bu özelliği etkinleştirmek için kullanıcıların Ayarlar > Erişilebilirlik > Ses ve Görsel'e gidip "Ses Kontrolünü Her Zaman Göster" seçeneğini açmaları gerekiyor.

Kulaklık bile kullansanız ekrandan kontrol etmek mümkün

Özellik etkinleştirildiğinde, kulaklık veya herhangi bir Bluetooth cihazı kullandığınızda da kilit ekranında ses kaydırıcısını her zaman göreceksiniz.

Ayrıca Apple iOS 18.2'ye Google Lens'e benzer bir Görsel Zeka özelliği de ekliyor. Bu özellik, kullanıcılara kamerayı herhangi bir şeye doğrulttuklarında daha fazla bilgi almalarını sağlıyor. Bu yeni özellik, resimlerdeki metni okuyabiliyor veya resimlerdeki konum verilerini de anlayabiliyor. Öte yandan bu yetenek Android telefonlarda yaklaşık 10 senedir aktif olarak kullanılıyor.