İntihar fabrikasını Steve Jobs düzeltecek

Steve Jobs, iPhone fabrikasında yaşanan intiharlar hakında ilk kez konuştu, herkesi şaşırttı!

Patrondan şaşırtıcı sözler!

Steve Jobs'un zaman zaman kendisine gönderilen tüketicilerin e-postalarını yanıtladığı biliniyor. Çok sık olmasa da Jobs'un yoğun gündeminden vakit ayırarak kullanıcılarla verdiği bu yanıtlar genellikle önemli konuları içeriyor ve gündeme taşınıyor. Jobs'un son e-postası da farklı değil. Kendisine adı intihar fabrikasına çıkan Foxconn'daki durumla ilgili olarak bir Apple kullanıcısı "Steve, Apple bundan daha iyisini yapabilir" diye yazdı.

Jobs'un yanıtı gecikmedi; "Her ne kadar tüm intiharlar trajik olsa da, Foxconn'un intihar oranı Çin ortalamasının altında" diye yazan ve bu sözlerle herkesi şok eden Jobs, yanlış anlaşılmamak için sözlerine şunları da ekledi: "Tüm dikkatimiz bu konunun üzerinde, maaşları artırarak yaşam standartlarını yükseltebilir, intiharların da önüne geçebiliriz".

Steve Jobs'un bu e-postası tek başına büyük anlamlar içermeyebilir fakat Foxconn dünyanın gündemine bu şekilde geldiğinden beri Apple'ı çok rahatsız eden durumu düzeltmek için Steve Jobs'un özel bir ödenek oluşturduğu ve şirketteki çalışma şartlarını düzeltmek amacıyla maddi yardım yaptığı söylentilerini desteklemesi açısından önem taşıyor.

Okuyucu Yorumları