Dogecoin'in sevimli yüzü Kabosu'dan kötü haber: Aramızdan ayrılmak üzere

İnternetin sevimli köpeği, Dogecoin'in sevimli yüzü Kabosu'dan üzücü haber: Aramızdaki günleri sayılı olabilir...

Dogecoin'in sevimli yüzü Kabosu aramızdan ayrılmak üzere

Kabosu ismini daha önce duymamış olabilirsiniz. Shiba Inu cinsi bir köpek olan Kabosu, binlerce (belki de milyonlarca) mime ve bir de kripto para birimine ilham vererek internetin en ünlü köpeklerinden biri oldu. Başka bir deyiyle Kabosu, kripto para piyasasının önemli oyuncularından biri olan Gogecoin'in de yüzü.

Ne yazık ki, bu ünlü köpek muhtemelen ömrünün sonuna yaklaşıyor ve bir internet çağının sonunun sinyalini veriyor.

Adını Japonya'da popüler olan bir narenciye meyvesinden alan Kabosu şu anda hasta ve sahibi Atsuko Sato'nun Instagram gönderisine göre, bir tür karaciğer hastalığı olan akut kolanjiyohepatit ve bir tür kan kanseri olan kronik lenfositik lösemi geçiriyor.

Akut kolanjiyohepatit antibiyotiklerle tedavi edilebilir, ancak uzun vadeli komplikasyonlara ve kalıcı karaciğer hastalığına neden olabiliyor. Kronik lenfositik löseminin ise hayvanlarda tedavisi pek kolay değil. İmmünsüpresif ilaçlarla tedavi edilebilen, yavaş ilerleyen bir kanser türü olmasına rağmen, VCA Animal Hospitals'ın söylediğine göre köpekler, hastalık teşhisi konulduktan sonra nadiren remisyona giriyor. Tedaviye başladıktan sonra ortalama hayatta kalma süresi, ek bir komplikasyon yaşanmazsa bir ile üç yıl arasında belirtiliyor.

26 Aralık tarihli daha önceki bir Instagram gönderisi, Kabosu'nun iştahını kaybettiğini ve su içmediğini belirtiyordu. Ancak, veterinerden eve döndükten sonra Sato, endişe verici karaciğer testi sonuçlarına ve sarılığa rağmen köpeğin biraz daha iyi hissettiğini bildirdi. Bir Instagram gönderisinde “Kabosu'nun iştahı var. Ayrıca su da içebiliyor” diye yazdı.

Yine de, yaşam kalitesindeki iyileşmeye rağmen, internetin en ünlü Shiba Inu'sunun aramızda geçireceği uzun bir zamanı kalmamış olabilir. Sato'nun başka bir gönderisine göre Kabosu, Ekim ayında 17. yaş gününü kutladı. American Kennel Club'a göre bu köpek ırkının ortalama ömrü 13-16 yıl arasında yer alıyor.

Fotojenik Shiba Inu, ilk kez 2010 yılında Reddit ve Tumblr'da, sahibi Sato'nun kişisel blogundan patilerini kavuşturmuştu. Köpeğin benzersiz ifadesi, orijinal "doge" olarak ün kazandı.