İnterneti birbirine katan CrowdStrike'ın CEO'su yaşanan durumu anlattı

Bugün interneti birbirine katan büyük soruna yol açtığı söylenen CrowdStrike’ın CEO’su George Kurtz, X üzerinden yayınladığı mesajla durum hakkında açıklama yaptı.

İnterneti birbirine katan CrowdStrike'ın CEO'su yaşanan durumu anlattı

Bugün herkes güne, interneti birbirine katan bir kaos ile uyandı. Yaşanan bir küresel sorun, bankalar, hava yolları, devlet kurumları ve pek çok işletmede işlerin durma noktasına gelmesine yol açtı.

Kısa süre içinde sorunun, CrowdStrike isimli bir şirketin sunduğu güvenlik yazılımında yaptığı güncelleme sonrasında ortaya çıktığı belli oldu. İşte o CrowdStrike’ın CEO’su George Kurtz, X üzerinden bir açıklama yayınladı ve sorun hakkında bilgi verdi.

Kurtz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "CrowdStrike, Windows ana bilgisayarlarına yönelik tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışıyor. Mac ve Linux ana bilgisayarları etkilenmedi. Bu bir güvenlik olayı veya siber saldırı değildir. Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandı. Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz ve web sitemizde eksiksiz ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca kuruluşların CrowdStrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını öneriyoruz. Ekibimiz CrowdStrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber oldu."