İnternet tarayıcılar yerinde durmuyor!

Internet Explorer 9, Google Chrome 7 ve Firefox 4 ve Opera... Yeni nesil tarayıcılar burada...

Tarayıcı savaşında son perde!

İnternet tarayıcı savaşlarının hızı kesilmiyor. Birbiri ardına yeni sürümler çıkartan ve yeni özellikler ekleyen geliştiriciler var güçleriyle çabalıyor. Biz de, yeni nesil tarayıcıların son durumuna kısaca bir göz atalım dedik...

Internet Explorer 9

IE9 beta çıktığından bu yana oldukça popüler. Altyapı yani yeni teknoloji desteği ve üstyapı, yani görünüm tepeden tırnağa yenilendir.

Her zmanakinden daha iyi performans veren ve IE8'e hızda da tur binditen bu yeni tarayıcı gelişimini sürdürüyor. 2 Milyondan fazla kullanıcının indirdiği beta sürümü, Microsoft IE'nin tekrar güçleneceğinin bir işaretçisi.

Chrome ve ötesi

Chrome ve ötesi
Chrome'un IE'nin tahtında gözü var

Google Chrome

Google Chrome OS üzerinde çalışan öğrencilerden birisinin en son hack işlemi dikkatleri üzerine çekti.

En son yayınladığı görüntülerde iPad üzerinde Chrome çalıştıran öğrencinin uzaktan masaüstü bağlantısı gibi bir numara kullanmış olma olasılığı da var.

Şu bir gerçek ki Chrome internet tarayıcı hızıyla ve arayüzünün temizliğiyle büyük dikkat çekti ve hızla yükselmeyi sürdürüyor. Chrome 7 için 60 kat daha hızlı olacak açıklamasının yapılması ile yine ilgi çekti. Chrome'un içinde yer alan anında arama özelliği de bir başka çekici yanı.

Yepyeni bir Firefox! Opera'nın sürprizi...

Yepyeni bir Firefox! Opera'nın sürprizi...
Yetişmeyen özellikler zamanla eklenecek

Firefox 4

Mozilla'nın en önemli projesi olan Firefox 4.0 beklenenden çok daha yavaş gelişiyor.

Mozilla önce bir sürü özellik açıkladı ancak rekabet karşısında hepsini yetiştiremeyeceğini görünce, proje üzerinde bazı değişikliklere gitti. Firefox 4 kökten gelişen ve ileriye sıçrama yapan bir sürüm olacak. Ancak beklenen pek çok özellik de zaman içerisinde ufak ufak eklenerek sunulacak.

Yeni Mozilla Firefox'ta Bing arama motoru da seçenekler arasında yer alacak, bu da Google'ı kızdıracak.

Opera

Opera süpriz bir açıklama yaparak bu internet tarayıcının mobil versiyonu üzerinde reklam yayınlayacağını açıkladı.

Opera Mini üzerine gömülü olarka gelecek reklam özelliği ile 66 milyon kullanıcıya gösterilen reklamlar, şirkete para kazandıracak.

Okuyucu Yorumları