Internet Explorer 9'un 6 güçlü özelliği!

Microsoft'un yeni nesil internet tarayıcısı IE9'un betasında çok yararlı bulduğumuz 6 özellik...

IE9'un 6 artısı!

Internet Explorer 9'un beta sürümü yaklaşık iki haftadır aramızda. 32 ve 64 bit sürümler bulunan IE9 beta sürümleri herkesi etkilemeyi başardı.

Bu beta'da kendisini hissettiren ve son kullanıcıların hoşuna gidecek pek çok yenilik içerisinden, 6 tanesi dikkat çekiyor..

1. Hızlı

Internet Explorer 9 kullanırkern hız farkı hissediliyor. JavaScript ile yüklü Facebook ve Gmail gibi siteler ya da Flash ağırlıklı YouTube tarzı siteler sorunsuzca ve hızlı çalışıyor.

Grafik yetenekleri de donanım hızlandırma sayesinde oldukça oldukça hızlı ve gelişmiş.

Okumak artık daha kolay!

Okumak artık daha kolay!
Tasarım ve fontlar son derece başarılı

2. Daha iyi görünüyor

IE9 ile birlikte küçük metinleri okumayı kolayaştıran yeni bir font geliyor. Chrome ile IE9'u Gmail açıp da denediğinizde bile IE9'un metin gösteriminde bariz bir şekilde avantajlı olduğunu görebilirsiniz.

3. Arama çubuğu ve adres çubuğu birleşti

Chrome'da olduğu gibi url yazılan adres kutusu aynı zamanda bir arama kutusu olarak çalışıyor. Yazıp, arama motoru seçerek ve enter'a basarak kolayca arama yapmak mümkün.

Windows 7'nin getirileri

Windows 7'nin getirileri
Yönetimi oldukça kolay

4. Ayrılan sekmeler

Bir sekmeyi tarayıcı dışına sürüklerseniz ayrı br Internet Explorer penceresi olarak açılıyor. Tam tersini yapmak ve sekmeyi açık pencereye eklemek de mümkün.

5. Eklenti değişiklikleri

Eğer internet tarayıcınız eklenti bolluğu yüzünden yavaşlarsa, IE9 sizi uyarıp düzenleme yapmanıza ve gereksiz eklentileri kadırmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca eklentinin zararlı olup olmadığına yönelik bilgilendirme yapıyor.

6. Sabitlenebilen bağlantılar

Windows 7 üzerinde bağlantıları işletim sisteminin görev çubuğuna ekleyebiliyorsunuz. Böylece o bağlantıdaki uygulamayı bir masaüstü uygulama gibi sık sık ve kolayca kullanabiliyorsunuz.

Download: Internet Explorer 9 beta

Okuyucu Yorumları