Internet Explorer 9 sürprizlerle geliyor!

MS'in tarayıcı savaşında geri düşmeye hiç niyeti yok: İşte IE9 ile ilgili heyecan verici son gelişme

IE9 sürprizlerle geliyor!

Microsoft, Internet Explorer 9'u ilk kez PDC 2009 etkinliğinde sergilemişti.

Internet Explorer 9'un en büyük avantajı, ekran kartındaki grafik işlemcinin gücünü sayfaları daha hızlı çizmek için kullanacak olması.

Diğer tarayıcı geliştiricilerin de üzerine çalıştığı bu özellik, CSS, DHTML ve JavaScript kullanımında büyük kolaylıklar sağlıyor. Microsoft Internet Explorer 9'ın çok daha düzgün sayfa görüntüleyeceğini ve performansının büyük miktarda artacağını belirtiyor.

Daha önce Internet Explorer 9 haberlerinde bir kısmını aktardığımız bu gelişmeler, Internet Explorer 9'un büyük umut vaat ettiğini gösteriyor. Doğrusu IE 9 Microsoft için çok önemli, Windows'un başkanı Steven Sinofsky'nin de IE9 ile ilgili bazı gelişmelerde adı geçiyor.

Microsoft, tarayıcı yarışında tekrar büyük bir atılım gerçekleştirecek. Teknik önbakışa uygun ilk sürümün bu yılın Mart ayında görücüye çıkması bekleniyor.

Sekmeli taramada Microsoft'un yeni patenti!

Sekmeli taramada Microsoft'un yeni patenti!
İşte ilk patent görüntüsü

Microsoft'un yeni patent başvurusu, Internet Explorer 9'un kendisinden önce gelen internet tarayıcıları geride bırakacak yeni özelliklere sahip olacağını gösteriyor.

Microsoft MVP'lerinden Manan Kakkar tarafından keşfedilen patent başvurusunun detayları, Internet Explorer 9'un bazı özelliklerini ortaya seriyor. IE 9 daha iyi sekme yönetim seçeneklerine ve geliştirilmiş fonksiyonelliğe sahip olacak.

2009 Eylül ayında başvurusu yapılan patent, IE'nin Quick Tabs özelliğini gösteriyor. IE 8'deki Quick Tabs yani hızlı sekmeler özelliği sadece küçük resimler ve tek tek kapatma özelliği sunuyordu.

İşte patentten bir diğer görüntü

İşte patentten bir diğer görüntü
Ne nerede olacak?

Artık Hızlı Sekmeler arayüzü içersinde sekme sürükle-bırak seçeneği olacak.

Fare imleci üzerinde bekletildiğinde ise önbakış görselini büyütüyor. Eğer sekmeler üst kısmı doldurduysa Hızlı Sekmeler'de üzerinde durduğunuz sayfa da sekme çubuğunda farklı görünüyor.

Internet Explorer 9'un daha iyi sekmeli sörf, daha hızlı render ve yüksek JavaSript performansının yanında büyük sürprizler barındırdığı da konuşulanlar arasında. Detaylar ortaya çıktıkça yer vereceğiz.

Okuyucu Yorumları