Internet Explorer 8'in ilk 24 saati...

Her yeni tarayıcı gibi IE8'in çıkışı da büyük ilgiyle karşılandı. Peki ama ilk 24 saat raporu nasıl?

IE8 kaç kez indirildi?

CHIP Online'ın kapsamlı Internet Explorer 8 incelemesi için tıklayın...

İnternet kullanıcılarının merakla bekledikleri Internet Explorer 8 nihayet çıktı. Başta güvenlik olmak üzere pek çok konuda yenilikler sunan Internet Explorer 8'in betası, son sürümü piyasaya çıkmadan önce %1,34'lük pazar payına sahipti. Tarayıcı istatistiklerini ölçen Net Applications'ın rakamlarına göre bu oran ilk 24 saat içerisinde tahmin edildiği kadar artmadı. Raporlar IE 8'in ilk 24 saat sonunda %1,86'lık orana ulaştığını gösteriyor. Bu rakam var olan kullanıcı sayısının tam %40 yükselmesi ifade etse de, diğer yandan sadece %0,52'lik bir artışı işaret ediyor.

Rakiplerin son sürümlerinin ilk günlerdeki pazar payı kazanımlarına bakıldığında Chrome'un %0,1 ile IE8'in gerisinde kalıyor, Firefox 3'ün %0,66'lık artış oranı ise IE8'i geride bırakıyor. IE 8 için daha kötü haber ise Firefox 3'ün 48 saat içerisinde pazar payını %3,51 oranında artırmasıydı. İlk 24 saate baktığımızda IE 8'in bu oranın çok altında kalacağını tahmin etmek zor değil. Tahminler IE 8'in 48 saatlik artış oranın %1 civarında olacağı yönünde.

Net Applications'ın tüm bu rakamlarına göre, IE8 ilk 24 saat içerisinde yaklaşık 5 milyon kez indirilmiş durumda...

Fakat tabii ki daha uzun vadede işin içinde Microsoft gibi bir devin kendi pazarlama imkanları da giriyor. Microsoft'un tarayıcı piyasasına verdiği önem göz önünde bulundurulduğunda, firmanın IE 8 tanıtımına önem vereceği ve oranlarını artırmak için ekstra çaba sarfedeceğini düşünmek yanlış olmaz.

Okuyucu Yorumları