Intel'in Lunar Lake laptop işlemcileri ne zaman geliyor?

Intel'in laptoplar için tasarladığı yeni Lunar Lake işlemciler çok yakında üreticilere ulaşacak. Peki yeni işlemcilerle satılan laptopları ne zaman göreceğiz? Tarih belli oldu...

Intel Lunar Lake laptop işlemcileri ne zaman çıkacak?

Qualcomm'un yeni Snapdragon dizüstü bilgisayarları bir süredir rakipsiz şekilde piyasada şov yapıyordu ama işler değişmek üzere olabilir.

Laptop işlemci piyasasını, özellikle yapay zeka çağında Qualcomm'a bırakmak istemeyen AMD ve Intel yeni işlemcilerini yakında piyasaya sürecek.

Intel, kod adı Lunar Lake olan yeni nesil Core Ultra dizüstü bilgisayar çiplerini 3 Eylül'de bir canlı yayında tanıtacağını duyurdu. Görünüşe göre, 3 Eylül'de sadece medyaya tanıtılacak olan işlemcilerin üreticilere ulaşması biraz daha zaman alacak. Dolayısıyla sene sonundan önce bu işlemcileri laptoplar'da göremeyeceğiz.

Laptop üzerinden yapay zeka uygulamaları

Intel'in Lunar Lake işlemcileri, laptop cihazlarında yapay zeka uygulamalarının çalışmasını kolaylaştıracak. Ayrıca, enerji tüketimi ve hafıza yönetimi alanlarında da yeni bir tasarıma sahip olacak.

Özetlemek gerekirse bu işlemci, Intel'in Qualcomm ve Apple'ın Arm tabanlı çiplerine karşı cevabı olacak. Bu işlemcilerle çalışacak laptoplar'da tüm Windows uygulamaları ve oyunları sorunsuz olarak çalışacak mı, henüz bilmiyoruz. Muhtemelen, Qualcomm'un laptop işlemcilerinde olduğu gibi uzun bir "uyumlu ve uyumsuz uygulamalar" listesiyle karşılaşabiliriz.