Intel'in "Pentium'u kaptırmayız" davası

Intel'e bir kez daha mahkeme yolu göründü. Fakat bu kez sebebi rüşvet değil "Pentium"...

Pentium'u kaptırmayız!

Hatırlayacağınız gibi Intel, geçtiğimiz günlerde AMD'nin 2000 yılında AB'ye yaptığı bir şikayete dayanarak ağır bir ceza almıştı. Görünüşe göre Intel için bir kez daha mahkeme yolları göründü. Fakat işin ilginci, bu kez mahkeme sürecini başlatan Intel'in yaptığı bir şikayet.

Intel bir süre önce kendi tescilli markası olan Pentium kelimesini, alan adında kullanan Pentium Fund Ltd (PFL) adlı şirketi, alan adı anlaşmazlıkları çözen ACPA adlı organizasyona şikayet etti. PFL'in kaydetmiş olduğu Pentiumfund.com ve Pentiumfund.org alan adları, Intel'e göre kendi Pentium markası ile fazlasıyla benzer ve tüketicileri yanlış yönlendirmeye müsaitti. Intel'in, PFL'i "art niyetli olarak" bu alan adlarını tescil etmekle suçlamasının üzerine ACPA, PFL'e ya bu alan adlarını Intel'e devretmesi gerektiğini ya da dava açması gerektiğini söyledi.

PFL yetkilileri ise firmanın 30 yıllık geçmişi olduğunu ve Pentium adının 5 nesildir bu firmayı işleten aile tarafından ticari olarak kullanıldığını söyleyerek bu iddianın yersiz olduğunu söyledi.

Intel zamanında Pentium markasının sadece kendisine özgü olabilmesini sağlamak için önemli yatırımlar yapmıştı. Pentium markası ise Intel, "586"yı tescil ettirmediği için seçilmişti.

Okuyucu Yorumları