Intel'in bombaları patlıyor!

Intel'in San Francisco'da düzenlediği dev etkinlik IDF- Intel Developer Forum'u yerinde izliyoruz!

Intel'in bombaları patlıyor!

Şahin Ekşioğlu

Intel tablet PC'ler ve akıllı telefonlarda kaybettiği zamanı hızlı bir şekilde telafi etmek istiyor. İşlemci devinin en büyük silahı ise yeni 22 nm üretim teknolojisi. IDF açılış konuşmasında söz alan Intel CEO'su Paul Otellini, konuşmasının büyük bölümünü Intel'in Ultrabook adını verdiği süper ince ve hafif dizüstü PC'lere, tablet PC'lere ve tabii ki akıllı telefonlara ayırdı.

Ultrabook konsepti aslında yabancı sayılmaz. Etkinlikte sergilenen büyük üreticilere ait Ultrabook'lar, Apple Macbook Air'e benzer şekilde oldukça ince ve hafif bir yapıdaydı. Modern çizgilerle donatılmış Ultrabook'lar, Macbook Air'lerin fiyakasını bozacak kadar başarılı görünüyordu. Tablet PC tarafındaysa her ne kadar Intel bu konuda Android işletim sistemini desteklediğini duyursa da Microsoft'u da küstürmüyor ve Windows 8 yüklü ve Intel işlemcili tabletlerin oldukça iddialı çözümler olarak öne çıkacağının altını çizmekten geri durmuyor.

Fakat akıllı telefon tarafında Intel'in sadece Android'den bahsetmesi ve Microsoft'un Windows Phone'u hakkında yorum yapmaktan kaçınması dikkat çekti. Intel 2012 başında 22 nm teknolojisiyle üretilecek ilk işlemci ailesi olan Ivy Bridge işlemcileri piyasaya sürecek. 2013 başında ise 22 nm teknolojisinin optimize edilmiş hali olan Haswell ailesi piyasaya çıkacak. Haswell işlemciler olağanüstü düşük güç tüketimiyle öne çıkacak. Bu işlemcilerle üretilen PC'ler, tüm gün boyunca çalışabileceği gibi, 10 günlük bir bekleme süresine sahip olacak.

Etkinlikten ilk fotoğrafları ilerleyen sayfalarda bulacaksınız. Özel videomuzu ise buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

IDF 2011'den yeni haberler için bizi izlemeye devam edin...

CHIP Online teknolojinin merkezinde...

CHIP Online teknolojinin merkezinde...

Netbook'lar ve tablet PC'lerden sorumlu Intel başkan yardımcısı Steve Smith'le elinde tutmuş olduğu 22 nm teknolojisiyle üretilmiş olan Medfield işlemcili tablet hakkında konuştuk.

Ultrabook devri başlıyor mu?

Ultrabook devri başlıyor mu?

Intel, daha önce ULV işlemcilerde karşılaşılan performans sorunlarının farkında ve yeni Ultrabook'larda düşük güç tüketiminin yanında performans konusunda oldukça parlak bir tablo çiziyor.

Okuyucu Yorumları