Intel'den Centrino Pro Teknolojisi

Intel, Centrino Pro işlemci teknolojisi ile dizüstü bilgisayarlara da yüksek performans getiriyor.

Intel Centrino Pro

Intel Centrino Pro teknolojisi, şirket ve kurumların BT yöneticilerine sistem yönetimi ve güvenliği alanındaki çalışmaları için kablosuz ortam sağlayacak.

Intel'in masa üstü işlemciler için tasarladığı Intel® vPro™ işlemci teknolojisi, yeni geliştirilen Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi ile dizüstü bilgisayarlara da yüksek performans getiriyor. Gelecek nesil Centrino işlemci teknolojisinin bir parçası olan Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi, bu senenin ikinci çeyreğinde piyasadaki yerini alacak. Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi ile profesyonel BT yöneticilerine kablosuz sistem yönetimi ve güvenliği platformu sunuyor. BT yöneticileri bu sayede kurumsal ağa bağlı dizüstü ve masaüstü bilgisayarları güvenilir bir biçimde yönetebilecek; güvenlik tehditleri, donanım maliyetleri, kaynak dağılımı ve varlık yönetimi konulara gibi durumlara kablosuz çözümler getirebilme imkanına kavuşacaklar.

Intel Mobil Ürün Grup Başkan Yardımcısı Mooly Eden "Dizüstü bilgisayarların piyasadaki hızlı yükselişi devam ediyor. Pazar bize, bir yıl içerisinde sanayileşmiş ülkelerde dizüstü bilgisayarların satışlarının masa üstü bilgisayarları geçeceğini gösteriyor. Bu değişen dünyada, Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi ile profesyonel BT yöneticilerine de kablosuz çözümler geliştirdik. Dizüstü bilgisayarlar için sunduğumuz bu sistem yönetimi çözümleri, Intel Centrino markamızın yeni bir atılımı ve çok özel bir gelişmedir." dedi.

BT yöneticileri, Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi sayesinde Wi-Fi üzerinden dizüstü bilgisayarları yönetebilecek ve koruyabilecekler. Ayrıca, ağa bağlı dizüstü ve masa üstü bilgisayarları, arızalı*** ya da kapalı durumda olsalar bile koruyup yönetebilecekler. Teknolojinin net getirisi ise, daha iyi korunan bilgisayarlar, iş akışında daha az kesinti, masa başlarına yapılan daha az ziyaret, BT bölüm başarısında artış ve bilgisayar kaynaklarının daha doğru dağılımı olacak.

vPro Kullanımı Yaygınlaşıyor

vPro Kullanımı Yaygınlaşıyor

Intel vPro işlemci teknolojisinin yönetim özelliklerinin zaman ve maliyetler açısından getirdiği önemli avantajları gören iş çevreleri, bu yeni teknolojiyi artan oranda kullanmaya başladı. Dünya çapında 200'den fazla kurum ve kuruluş, Intel vPro işlemci teknolojisi ile güçlendirdikleri sistemlerine binlerden on binlere varan adetlerde bilgisayarı entegre ediyorlar. Bunların arasında BMW*, FujiFilm*, ING*, John Hopkins*, Marriott*, Pioneer* ve Verizon* gibi şirketler yer alıyor.

Altiris*, CA Inc.*, Cisco*, Credant Technologies*, Hitachi JP1*, HP OpenView*, Microsoft*, LANDesk* ve Trend Micro* gibi şirketler, Intel Centrino Pro işlemci teknolojisi için yazılım uygulamaları ve çözümler de sunuyor.

vPro ve Intel® Next-Gen Kablosuz-N ile Daha Özgür

vPro ve Intel® Next-Gen Kablosuz-N ile Daha Özgür Kullanım

Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi ile dizüstü bilgisayarların performansının yanı sıra enerji tasarrufu ve pil kullanım süreleri de artıyor. Kablosuz ağ bağlantılarında yeni bir atılım olan ve sürekli geliştirilen Intel® Next-Gen Kablosuz-N ise, kullanıcılara erişim noktalarından çok daha uzakta, 802.11n spesifikasyonu ile 2 kata kadar daha uzak kablosuz erişim alanı** sağlarken, performanslarını 5 kata ** kadar artıracak. Kullanıcılar aynı zamanda daha da geliştirilmiş grafik performansına ve Microsoft Windows Vista'nın en son grafik arabirimi Aero için desteğe de sahip olacaklar.* Tüm bunlara ek olarak; Intel® Turbo Hafıza seçeneği kullanıcılara sıklıkla kullanılan uygulamalarda %20'ye varan daha hızlı bir önyükleme ve 2 kata kadar daha hızlı bir performans avantajı sunacak.

Okuyucu Yorumları