Instapaper'dan Herkesi Sevindirecek Müjde!

Geçtiğimiz aylarda Pinterest tarafından satın alınan Instapaper, artık premium sürüme ait özellikleri de ücretsiz olarak sunacak!

Tamamen ücretsiz oldu!

Instapaper, geçtiğimiz Ağustos ayında Pinterest tarafından satın alınmasından beri şimdiye kadarki en büyük güncellemesini duyurdu. Kullanıcıların web'de karşılaştıkları içerikleri kaydederek daha sonra okuyabilmelerini kolaylaştıran uygulama bu yeni güncellemeyle birlikte premium versiyona ait özellikleri ücretsiz hale getiriyor. Uygulama daha önce bu özellikleri aylık 3 dolar ya da yıllık 30 dolar gibi bir ücret karşılığında kullanıma sunuyordu.

Bu önemli yenilikle birlikte bugünden itibaren uygulama üzerinde hiçbir harcama yapmamış olsanız bile daha önce sadece ücretli üyelerin yararlanabildiği işlevlere erişebileceksiniz. Bu önemli işlevler arasında bütün makaleler için tam bir metin araması, sınırsız not alma, sınırsız hızlı okuma, sesli metin oynatma listeleri, bookmarklet ve mobil uygulamalar aracılığıyla "Kindle'a gönder" işlevi ve 50 makaleye kadar Kindle Digests işlevselliği gibi özellikler yer alıyor. Kullanıcılar ayrıca Instapaper'ın web sitesinde de hiçbir reklam görmeden dolaşabilecekler.

Pinterest hem Instapaper hizmetini hem de onun ardındaki ekibi bünyesine kattığında bu hamlenin Instapaper'ın bağımsız bir uygulama olarak devam etmesini engellemeyeceği belirtilmişti. Bu yeni hamlenin uygulamanın kullanımda olmaya devam edeceğini gösterdiğini umuyoruz.

Diğer yandan uygulamaya para veren Premium kullanıcıların haklarının yendiğini düşünmeleri de elbette mümkün, fakat Instapaper ekibi bu müşterilerine önümüzdeki haftalarda geri ödeme yapılacağını açıkladı.

Okuyucu Yorumları