Meta, Instagram, Facebook ve Threads'te üretken yapay zeka kullanılarak düzenlenmiş veya manipüle edilmiş içerikleri etiketleme şeklini bir kez daha değiştiriyor.
Meta, “AI Bilgisi” etiketinin doğrudan kullanıcının adının altında değil, bundan böyle AI ile düzenlenmiş resim ve videoların sağ üst köşesindeki bir menüde görüneceğini duyurdu. Böylece yapay zeka içeriklerinin normalleştirilmesi dönemi de başlamış oluyor. Zira artık bir görselde yapay zeka parmağı olup olmadığını bir bakışta görmek mümkün olmayacak.
Kullanıcılar, doğrudan görsel üzerinde görmek yerine, menüye tıklayarak AI bilgilerinin mevcut olup olmadığını kontrol edebilecek. Meta daha önce “AI Bilgisi” etiketini, ister Photoshop gibi AI özellikleri içeren bir araçta hafifçe ayarlanmış olsun ister bir komut isteminden tamamen AI ile oluşturulmuş olsun, AI ile ilgili tüm içeriğe uyguluyordu.
Gerçek görüntüleri mi etiketlesek?
Şirket, değişikliklerin platformlardaki görüntü ve videolarda “kullanılan yapay zekanın kapsamını daha iyi yansıtmak” için yapıldığını söylüyor.
Ancak aslında gerçekte olan şey, artık tamamen yapay zeka içerikleriyle dolan sosyal medya servislerinde, yapay zeka içeriklerini "normalleştirdiğimiz" dönemin başlıyor oluşu... Bundan sonra gerçek bir fotoğraf kamerasıyla çekilmiş gerçek bir fotoğraf yayınladığımızda üzerine "gerçek görüntüdür" yazmamız daha pratik olacak gibi görünüyor.