Instagram'ın kilit özelliklerinden biri WhatsApp'a da geliyor

WhatsApp, mobil uygulamasına her geçen gün yeni bir özellik eklemeye devam ediyor. Şimdi de Instagram'ın önemli bir özelliği WhatsApp'a geliyor.

Instagram'ın kilit özelliklerinden biri WhatsApp'a da geliyor

WhatsApp hiç durmadan mobil uygulaması için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. WhatsApp’ın iOS telefonlar için internet olmadan çalışacak AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliği, bu çalışmalar arasında özellikle dikkat çekiyordu. Ayrıca WhatsApp, bazı Android beta test kullanıcılarına AR çağrı efektleri ve filtreleri de sundu.

Ortaya çıkan yeni bir rapor ise, Android için WhatsApp’ın kullanıcıların bir mesaja tepki vermek için üzerine iki kez dokunmasının yeterli olmasını sağlayan yeni bir özelliği test ettiğini öne sürüyor. Mesajlara iki kez dokunarak tepki verme özelliği, WhatsApp Android beta v2.24.16.7’de görüldü.

Bir mesaja tepki vermek için iki kez dokunma özelliği, kullanıcıların mesaja olan beğenilerini hızlı bir şekilde göstermelerine yardımcı olarak kolaylık sağlayacak. Bu özellik, WhatsApp’ın ana şirketi Meta’nın diğer sosyal medya platformu Instagram'da zaten bulunuyor.

Mesajlara çift dokunma ile tepki verme özelliğiyle beraber, kullanıcılar mesaja uzun basarak tepki menüsünü açmak yerine herhangi bir mesaja çift dokunarak kalp emojisi gönderebilecek. Elbette farklı bir tepki göndermek istiyorsanız hala mesaja uzun basarak tepki menüsünü açabilirsiniz.

Kullanıcılar bu yeni mesaj tepkisi özelliğini, fotoğraflar, videolar, GIF'ler dahil olmak üzere multimedya içeriğine de hızlı bir şekilde tepki vermek için kullanabilirler. WABetaInfo, çift dokunmalı mesaj tepki özelliğini devre dışı bırakma seçeneğinin şu anda planlanmadığını ve özellik kullanıma sunulduğunda varsayılan olarak çalışacağını belirtiyor.