Instagram'dan Reels videoları için "şarkı dopingi"

Instagram, Reels videoları için artık yeni bir düzenleme getiriyor. Videolarınızdaki her ürüne farklı müzik ekleyebileceksiniz. Peki yeni sistem nasıl çalışacak?

Instagram'dan Reels videoları için "şarkı dopingi"

Instagram artık Reels videolarınıza 20'ye kadar ses parçası eklemenize izin verecek. Bir Reels'e farklı parçalar eklediğinizde, Instagram ses karışımını da size ait olarak etiketleyecek ve diğer kullanıcıların bunu paylaşmasına ve yeniden kullanmasına imkan tanıyacak.

Bu güncellemeden önce, Reels videolarına yalnızca bir parça ekleyebiliyordunuz. Ancak artık birden fazla parça ekleyebildiğiniz için, farklı sesleri Reels vidolarında görünen metin, çıkartma ve kliplerle senkronize edebilir ve potansiyel olarak daha da kaotik bir video oluşturabilirsiniz.

Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

Bu özelliği kullanmak için Instagram'ın video düzenleyicisinde beliren yeni "mix'e ekle" düğmesine basın.

Buradan, dahil etmek istediğiniz parçaları, şarkıların hangi bölümlerini kullanacağınızı ve videonuzda nereye yerleştireceğinizi seçebilirsiniz.

Siz bir Reels yayınladıktan sonra, diğer kullanıcılar buna dahil olan tüm parçaları görebilecekler ve ayrıca kendi videolarında "ses karışımını kullanmak" için bir düğme ile karşılaşacaklar.

Burada dikkat çeken bir detay var, Instagram'ın yeni özelliği, TikTok'un bile henüz sahip olmadığı bir yetenek. TikTok kullanıcıları videolarında birden fazla şarkı çalabilmek hala geçici bir çözüm veya üçüncü taraf uygulaması kullanmak zorunda kalıyorlar ki, bu da güvenlik açığı doğuruyor.