Instagram’da yaşanan bir sorun, çok sayıda kullanıcının hesabının kilitlenmesine yol açtı

Instagram’da sabah saatlerinde başlayan bir sorun, çok sayıda kullanıcının hesaplarının nedensiz bir biçimde kilitlenmesine yol açtı. Ama tek hasar bu da değil...

Instagram hesabınız kilitlenmiş olabilir

Birkaç saat önce başlayan bir Instagram sorunu, pek çok kullanıcı hesabının nedensiz yere askıya alınması ile sonuçlandı. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar, "31 Ekim 2022'de hesabınızı askıya aldık" mesajıyla karşılaşıyor.

Platform, Twitter'da sorunu doğruladı ve "Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişim sorunları yaşadığının farkındayız. İnceliyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" tweet’ini attı.

Sorunla ilgili raporlar, iPhone kullanıcıları arasında yoğunlaşmış görünüyor ve bazıları, uygulamalarının bu sabah erken saatlerde kilitlendiğini ve kullanılamaz durumda olduğunu söylüyor.

Askıya almalar aynı zamanda takipçi sayılarının dramatik bir şekilde düşmesine de neden oluyor gibi görünüyor. Bu da bize sorunu kaç kullanıcının yaşadığına dair bir fikir veriyor. Cristiano Ronaldo'nun Instagram hesabına hızlı bir bakış, bir gün önce sahip olduğu 493 milyondan 3 milyon takipçi kaybettiğini ve Instagram'ın kendi birincil hesabının bir milyondan fazla azaldığını gösteriyor.