Instagram'a "Süper beğeni" seçeneği geliyor

Bazı paylaşımları sadece "beğenmek" size yetmiyorsa, şimdi yeni bir seçeneğiniz olabilir. Instagram "aşırı" çok beğendiğiniz paylaşımları onurlandırmanız için yeni bir seçenek sunacak.

Instagram'a "Süper beğeni" seçeneği geliyor

Sosyal medya platformu Instagram, ekstra takdir göstermek için Beğen düğmesinin yükseltilmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

Bir yazılım mühendisi, Instagram'ın kodları arasında bu "aşşşırı çok beğendim" tuşunun izlerine rastladı. Paylaşılan detaylara göre "Süper Beğeni" ismini alacak bir seçenek, Instagram'da yayınlanan Hikayeler için geçerli olacak.

Bir hikayeye Süper Beğeni vermek için kalp şeklindeki Beğen düğmesine dokunup basılı tutmak zorundasınız. Ancak bu seçenek sınırlamalarla birlikte gelecek. Yani her yere mavi boncuk gibi Süper Beğeni saçamayacaksınız ve her 24 saatte sadece bir Süper Beğeni yapabileceksiniz.

Instagram, 2016 yılında Hikayeler özelliğini kullanıma sunarak kullanıcıların platformda yalnızca 24 saat boyunca canlı kalacak güncellemeler yayınlamasına olanak tanımıştı. Daha sonra Hikayelere katılımı artırmak ve DM'lerdeki karmaşayı azaltmak için bir Beğen düğmesi ekledi.

Hikayelere Süper Beğeni alma yarışı mı başlayacak?

Hikayeleri daha uzun süre saklamak istiyorsanız, Hikayeleri Instagram profil sayfanıza sabitlemek için Öne Çıkanlar özelliğini kullanabilirsiniz. Aksi takdirde, 24 saatlik süre sona erdikten sonra takipçileriniz hikayelerinizi göremiyorlar.

Yeni Süper Beğeni özelliği ve 24 saatte bir adet Süper Beğeni verme şartı, Instagram yayıncıları için herkesten önce Süper Beğeni alma yarışı da başlatacak gibi görünüyor.