Instagram kullanıcılarına müjde: Sessize al düğmesi geliyor

Instagram'da bir hesabın paylaşımları veya mesajları sizi rahatsız etmeye başladıysa artık sesini kökünden kesebileceksiniz.

Instagram kullanıcılarına müjde: Sessize al düğmesi geliyor

Instagram, sizi taciz eden hesaplardan DM'leri ve yorumları gizlemek için kullanabileceğiniz bir güvenlik kontrolü olan "sınırları" genişletiyor.

Artık Instagram, yalnızca son takipçilerden veya sizi takip etmeyen kişilerden içerik gizlemek yerine, yakın arkadaş listenizdeki kullanıcılar dışındaki herkesten gelen mesajları sessize almanıza imkan verecek.

Her ne kadar Instagram ilk olarak içerik oluşturucuların taciz kampanyalarıyla baş etmelerine yardımcı olmak için sınırlar getirmiş olsa da, zorbalardan ve diğer kötü niyetli hesaplardan gelen istenmeyen mesaj ve yorumlarla karşılaşan herkes bu özelliği artık kullanabilir. İnsanların dahil olmak istedikleri bir toplulukla bağlantısını kesmeden oradan gelen gürültüyü kesmeye imkan tanıyan bu özellik aslında gecikmiş bir önlem de sayılabilir zira Facebook/meta bu hizmeti zaten Whatsapp üzerinde veriyordu.

Gürültü yapanın sesini kısmak

Yakın arkadaşlarınız dışındaki herkesin etkileşimini sınırlandırdığınızda yalnızca listenizdeki kişilerden gelen DM'leri, etiketleri ve bahsetmeleri görüyor olacaksınız. Yakın arkadaş listenizde olmayan kullanıcılar yine de yayınlarınızla etkileşimde bulunabilir ancak bu güncellemeleri, yorum bildirimlerini veya DM'ler için uyarı almazsanız, böylece daha huzurlu bir akşam geçirebilirsiniz.

Instagram, rahatsız edici hesapları tek seferde 4 haftaya kadar sınırlamanıza izin veriyor ancak bu süreyi uzatmanız da mümkün. Profilinize dokunarak, ekranın sağ üst köşesindeki hamburger menüsünü seçip Sınırlı Etkileşimler'i seçerek bu sınırlamaları etkinleştirebilirsiniz. Buradan, sizi takip etmeyen hesaplar, son takipçiler veya yakın arkadaşlarınız dışındaki herkes için sınırlamaları değiştirebilirsiniz.