Instagram'a Myspace benzeri bir özellik geliyor

Instagram, kullanıcılarına daha fazla müzik odaklı yetenekler sunmak için elinden geleni yapıyor. Bu amaçla geliştirilen son özellik, profil sayfanıza şarkı eklemenizi sağlayacak.

Instagram'a Myspace benzeri bir özellik geliyor

Zuckerberg, Instagram kullanıcılarının müziği ne kadar sevdiğini, onları TikTok'a kaptırmaya başladıktan sonra anladı. Uzun bir süre Snapchat'i taklit etmeyi takıntı haline getiren Zuckerberg, asıl tehdidin TikTok olduğunu nihayet fark etmiş gibi görünüyor.

Instagram tarafından duyurulan yeni bir özellik, 2000'li yılların başındaki Myspace'e benzer şekilde kullanıcıların profillerine şarkı eklemelerine olanak tanıyacak. Instagram tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, bir kullanıcının profiline eklenen müzik biyografi alanında dinlenebilecek.

Haydi, oturmaya mı geldik?

Bir şarkı, kullanıcı onu kaldırana veya değiştirene kadar profilde yer alacak. Ancak Myspace'in aksine, şarkılar otomatik olarak çalınmayacak. Profili görüntüleyen kişiler parçayı çalabilecek veya duraklatabilecek.

Bu kadarcık bir müzik özelliği TikTok'ta sabah akşam yemeden içmeden dans eden gençleri ve her yaşta genç kalmayı başaranları Instagram'a döndürmeyi başarabilir mi, bilmiyoruz. Ama Zuckerberg'in TikTok'la yarışabilmek için Instagram'ı müzik odaklı bir platforma dönüştürmeye başladığını artık çok net bir biçimde görebiliyoruz.