Instagram, çok acayip bir WhatsApp çıkartması hazırlıyor

Zuckerberg'in sosyal medya uygulaması Instagram, paylaşımlarında çıkartmalar kullanmayı sevenler için yeni bir WhatsApp çıkarmasını yayına almaya hazırlanıyor.

Instagram, çok acayip bir WhatsApp çıkartması hazırlıyor

Zuckerberg'in sosyal medya uygulaması Instagram zaman zaman yeni çıkartmalar eklemeye devam ediyor. Bunlardan biri ise “WhatsApp” olacak gibi görünüyor.

Sosyal medya platformu X'te bir ekran görüntüsünde ortaya çıkan yeni WhatsApp çıkartmasına, kullanıcılar bir hikaye, reels veya gönderi oluştururken görünen çıkartma tepsisi aracılığıyla erişebilecekler.

Henüz çok sınırlı sayıda kullanıcının erişebildiği çıkartmanın tam olarak ne işe yarayacağı bilinmiyor. Sızıntıyı yapan kişiye göre, bu çıkartmayı kullandığınızda paylaşımınız aynı zamanda WhatsApp üzerinde de görünüyor. Ancak bu iddiayı destekleyen bir görüntü yok.

Çıkartma ne zaman yayına girecek?

WhatsApp çıkartması gelecekteki bir güncellemede gün ışığına çıkarsa, Instagram'ın son güncellemelerde eklediği diğer çıkartmalarla birlikte görülecek. Sosyal medya devi bu yılın başlarında Add Yours Music, Frames, Cutouts ve Reveal gibi bazı yeni çıkartmaları kullanıma sunmuştu.

Bu interaktif çıkartmalar, Hikayeler yayınlamanıza ve diğer kullanıcıları onlarla işbirliği yapmaya ve etkileşimde bulunmaya davet etmenize olanak tanıyor. Örneğin Çerçeveler çıkartması, Hikayenizin bir parçası olarak yayınladığınız görüntüyü görmek için izleyicilerin cihazlarını sallamalarını gerektiriyor.