Instagram ve Spotify arasında "müzik transferi" başladı

Tüm dünya çapında kullanıma sunuldu: Artık doğrudan, Instagram gönderilerinden Spotify'a şarkı ekleme şansına sahipsiniz.

Instagram ve Spotify arasında "müzik transferi" başladı

Sosyal medya kullanıcıları arasında popülerliğini hızla kanıtlayan kısa biçimli videolar, yeni şarkılar ve sanatçılar keşfetmemize de imkan tanıyor. Ve Instagram, artık gönderilerden ve Reels’ten duyduğunuz şarkıları doğrudan ses akışı uygulamanıza eklemenize olanak tanıyan yeni bir Spotify entegrasyonu sunmaya başladı.

Eğer bir Instagram gönderisinde bir şarkı bulunuyorsa ve ekranın alt kısmında bağlantısı paylaşılmışsa, ses ön izleme sayfasına gitmek için şarkı adına dokunabilirsiniz. Burada, Spotify logosuyla beraber “Ekle” yazan yeni bir düğme görmeniz gerekiyor. Bu düğmeye dokunduğunuzda, şarkı Spotify kitaplığınızdaki “Beğenilen Şarkılar”a eklenecek.

Bu entegrasyonu kullanabilmek için Spotify hesabınızı Instagram’ınıza bağlamanız gerekiyor. Bu bağlantıya izin verdikten sonra tek dokunuşla Instagram videolarındaki şarkıları beğenmeye başlayabilirsiniz. Özellik, şu anda küresel olarak kullanıma sunulmuş durumda.