Instagram, profil sayfaları için devrim gibi bir yeniliği test ediyor

Instagram, kullanıcıların profil sayfasında çok büyük bir değişiklik yapacak gibi görünüyor. Peki yeni profil sayfası nasıl görünecek?

Instagram, profil sayfaları için devrim gibi bir yeniliği test ediyor

Instagram, alışık olduğumuz kareler yerine dikdörtgen resimler içeren yeni bir profil ızgarası düzenini test ediyor.

Adam Mossari, yayınladığı bir Instagram hikayesinde, uygulamanın kullanıcıların profilleri için dikey bir ızgara test ettiğini açıkladı. Orijinal kare ızgaralar, uygulamanın kullanıcıların yalnızca kare fotoğraflar yüklemesine izin verdiği günlerde tasarlanmıştı. Ancak o günler çoktan tarih oldu. Instagram'da yüklemelerinin büyük çoğunluğu, özellikle 4 x 3 resimler ve 9 x 16 videolar olmak üzere dikey olarak yapılıyor. Bu yüklemelerin kare olarak kırpılması ise çok acımasız sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Instagram'ın video sekmesine tıkladığınızda zaten dikdörtgen bir ızgara görüyoruz. Bu nedenle deneysel profil sayfası çok da yabancı bir tasarım değil. Profil sayfasında da artık ızgaralar kare değil dikdörtgen olacak gibi görünüyor. Instagram sözcüsü testin yalnızca az sayıda kullanıcıya sunulduğunu ve Instagram ekibinin geri bildirimleri dinledikten sonra farklı geliştirmeler yapabileceklerini hatırlattı.

Influencer'ların şekilli sayfaları "patlıyor"

Ancak her kullanıcı bu yeni dikdörtgen görüntüden hoşnut değil. Pek çok kullanıcının profil sayfasında zar zor oluşturduğu "şekilli" görüntüler yeni formatla beraber bozulacak. Dolayısıyla, Instagram forumlarında formatı bozmamaları için yalvaran kullanıcılar bile var. Ama Zuckerberg bunları pek dinleyecek gibi görünmüyor.