Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır? Adım adım anlattık

Bazı sosyal platformlar kullanıcı adının kaç kere değiştirilebileceğine yönelik sınırlama getirir. Instagram'da ise kullanıcı adınızı belli sınırlar dahilinde istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz. Peki, Instagram kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır? Birlikte bakalım...

Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıcı adı genellikle kişiliğinizi sosyal medya uygulamasında aktarmanın bir yoludur. Normal adınız veya ilginç bulduğunuz herhangi bir şey kullanıcı adınız olabilir. Kullanıcı adı değiştirme konusunda Instagram örneğin Facebook'a göre daha az sınırlamalara sahip. Instagram'da adınızı sınırsız sayıda değiştirebilir. Peki, Instagram'da kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır? Bu makalede her dönem yanıtı internette çok aranan bu sorunun cevabına bakıyoruz. Çünkü Instagram kullanıcı adı değiştirme işlemleri de Instagram hesap dondurma ve Instagram hesap silme işlemleri kadar sık aranan konulardan. Aşağıda Instagram kullanıcı adı değiştirme adımlarını madde madde anlattık ve kritik detayları paylaştık. Hazırsanız başlayalım...

INSTAGRAM'DA KULLANICI ADI NEDİR?

Öncelikle Instagram'da kullanıcı adınız ile görünen adınız arasındaki farka değinelim. Görünen ad, profilinizde avatarınızın altında yer alan addır. Bunun size özel olması gerekmez; çünkü örneğin aynı isim ve soyadına sahip pek çok insan kullanabilir. Görünen ve emoji ve özel karakterler içerebilir. Aynı zamanda görünen ad 14 gün içinde 2 kez değiştirilebilir. Instagram görünen ad için "Adın ve soyadın, takma adın veya işletmenin adı gibi tanındığın bir adı kullanarak insanların hesabını keşfetmesine yardımcı ol" mesajını paylaşıyor.

Instagram kullanıcı adı ise profilin en üstünde yer alan ve profilin URL'inin sonunda görünen addır. Kullanıcı adının kişiye özel olması gerekir ve görünen ada göre daha fazla sınırlama vardır. Örneğin kullanıcı adı 30 karakterden uzun olamaz ve yalnızca harf, sayı, nokta ve alt çizgi içerebilir. Eğer ki yeni bir kullanıcı adı seçerseniz, bu adı alan başka biri olmazsa 14 gün içinde değiştirebilirsiniz.

INSTAGRAM'DA KULLANICI ADI DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Instagram'da kullanıcı adı değiştirme kolaylıkla yapılabilir. Bunun için iki yöntem var. Hem Instagram uygulamasında hem de bir bilgisayardan kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz.

Instagram bu konuda şu bilgilendirmeyi de yapıyor: Hesabınızın birçok kişiye erişmesi halinde kullanıcı adı değişikliğinizin gözden geçirilmesi gerekebileceğini unutmayın. Böyle bir durum varsa değerlendirmeyi tamamladığımızda bildirim alırsınız. Aksi takdirde, kullanıcı adınız kullanılabilir durumdaysa hemen değiştirilir. Kullanıcı adı değişikliğiniz takipçilerinize bildirilebilir.

İşte Instagram kullanıcı adı değiştirme adımları:

INSTAGRAM UYGULAMASINDA KULLANICI ADI DEĞİŞTİRME

kullanıcı adı

1. Adım: iOS veya Android uygulamasında Instagram hesabınıza giriş yapın.
2. Adım: Profilinize gitmek için sağ alt köşedeki avatar simgenize dokunun
3. Adım: Biyografinizin altındaki Profili düzenle'ye dokunun
4. Adım: Kullanıcı adı alanına dokunun ve yeni kullanıcı adını yazın
5. Adım: Sağ üst köşedeki mavi onay işaretine dokunun.

BİLGİSAYARDA KULLANICI ADI DEĞİŞTİRME

Instagram kullanıcı adı değiştirme bilgisayarda da yapılabilir. Dilerseniz kullanıcı adınızı Instagram'ın masaüstü versiyonu ile değiştirebilirsiniz.

kullanıcı adı

1. Adım: Bir web tarayıcısında Instagram.com'a gidin
2. Adım: Eğer zaten giriş yaptıysanız, hesabınızla devam edersiniz. Henüz giriş yapmadıysanız, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
3. Adım: Ana sayfanın sağ tarafındaki profil simgenize tıklayın ve Profil'i seçin
4. Adım: Kullanıcı adınızın yanındaki Profili düzenle'yi tıklayın
5. Adım: Adın başka bir kullanıcı tarafından alınıp alınmadığını Instagram size bildirecektir. Alınabilecek bir tane bulduğunuzda, onaylamak için onay işaretine dokunun.

  • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi başka biriyle aynı kullanıcı adına sahip olamazsınız. Seçtiğiniz kullanıcı adı alınmışsa size özel olması için sayı veya alt çizgi eklemeyi deneyebilirsiniz.

  • Bu süreçte yeni kullanıcı adını beğenmediğinize karar verirseniz 14 gün içinde eski adınıza dönebilirsiniz. Ancak burada kullanıcı adının başka biri tarafından alınmaması gerekiyor.

İnstagram kullanıcı adı nasıl değiştirilir

KULLANICI ADINI BAŞKASI ALMIŞ AMA AKTİF DEĞİLSE?

Sizin istediğiniz kullanıcı adı aktif görünmeyen bir hesap tarafından kullanılıyorsa o kullanıcı adının başka bir versiyonunu seçebilirsiniz. Örneğin seçtiğiniz kullanıcı adına nokta, rakam, alt çizgi veya kısaltmalar ekleyip uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

INSTAGRAM KULLANICI ADI DEĞİŞTİRME HAKKINDA

  • Kullanıcı adı değiştirirken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer şey de hesabın popülerliğidir. Çok sayıda kişiye ulaşan bir hesapsa Instagram kullanıcı adı değişikliğinizi inceleyebilir. Bu durumda, Instagram sizi bilgilendirecektir. Normal bir kullanıcı hesabınız varsa, kullanıcı adı değişikliği anında gerçekleşir. Uygulama, hesabınızın kaç takipçisinin manuel incelemeyi tetikleyeceğini belirtmiyor.

  • Instagram kullanıcı adınızı değiştirmek, hesabınızda başka değişiklikleri tetiklemez. Takipçi sayısını korursunuz ve içeriğinize dokunulmaz.

  • Kullanıcı adının kişiye özel olması gerekir. Bu nedenle başka bir hesap tarafından kullanılan bir kullanıcı adını alamazsınız.

  • Kullanıcı adları, görünen adlarda olduğu gibi özel semboller veya emojiler içeremez. Bunun yerine yalnızca harf, sayı, nokta ve alt çizgi kullanabilirsiniz.

  • Instagram kullanıcı adınızı değiştirmek profil URL'nizi değiştirecektir. Bu nedenle Instagram profil bağlantınızı eklediğiniz tüm web sitelerinde veya bloglarda URL'nizi güncellemeniz gerekir.

  • Instagram, uygulamadaki hesap bağlantınızı otomatik olarak güncelleyecektir. Kullanıcılar etiketlendiğiniz eski bir gönderiye tıkladığında yine de hesabınıza erişebilecek.

INSTAGRAM KULLANICI ADI DEĞİŞTİRMEME İZİN VERMİYOR

İnternette aranan sorular arasında "Instagram neden kullanıcı adımı değiştirmeme izin vermiyor?" sorusu da var. Bunun nedeni daha önce belirtilen kuralları karşılamaması olabilir. En yaygın hata, o kullanıcı adının başka biri tarafından alınmasıyla ilgilidir, bu nedenle başka bir kullanıcı adı deneyin.

Eski bir kullanıcı adına geri dönmeye çalışıyor olsanız bile, bu kullanıcı adı boştayken birinin almış olabileceğini ve onu geri alamayacağınızı unutmayın.

Bir başka olası neden de, Instagram uygulamasında kullanıcı adınızı değiştirdiğinizde oluşabilecek uygulama önbelleğe almadır. Sorun kendiliğinden düzelecektir.

Ayrıca telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, Instagram'ı kaldırıp yeniden yüklemek de çözüm olur.

Instagram kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır

INSTAGRAM'DA GÖRÜNEN AD NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Gerçek adınızı da Instagram'da da değiştirebilirsiniz. Ayrıca adınız ve kullanıcı adınız aynı olabilir. Instagram'da ad değiştirme işlemleri aslında kullanıcı adınızı değiştirmekle aynıdır:

1. Adım: Instagram uygulamasını açın.

2. Adım: Ekranın sağ alt köşesindeki profil simgenize dokunun.

3. Adım: Pofili Düzenle'yi seçin .

4. Adım: Yeni ad alanınıza girin.

Kullanıcı adınızın aksine Instagram, adınızı 14 gün içinde yalnızca iki kez değiştirmenize izin verir.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR