Instagram gönderilerine artık daha fazla fotoğraf eklenebilecek

Instagram, çoklu fotoğraf gönderilerinde sınırı genişletiyor. Zuckerberg'in fotoğraf/video paylaşım mecrasında artık her bir gönderi için 20 fotoğraf veya video eklemek mümkün olacak.

Instagram gönderilerine artık daha fazla fotoğraf eklenebilecek

Türkiye'den Instagram'a erişim engellenmiş olsa da, Zuckerberg'in sosyal medya servisi geliştirme çabalarına devam ediyor. Şirket yaptığı açıklamada, Instagram'ın tek bir gönderisine eklenebilecek fotoğraf ve video sayısını artırdığını duyurdu.

Her bir karusel gönderisinde artık 20 adede kadar fotoğraf veya video yer alabilecek. Kullanıcılar daha önce her bir karusel gönderisine 10 parçaya kadar içerik ekleyebiliyordu. Karusel özelliği ilk olarak 2017 yılında kullanıcılara sunulmuştu.

Instagram ayrıca karusel slaytlarına şarkı eşleştirme ve birden fazla kullanıcının karusele içerik ekleme imkanı veren işbirliğine dayalı gönderileri de kullanıma açtı. Birden çok kullanıcının bir karusele içerik ekleme imkanı düşünüldüğünde, içerik limitini 10'dan 20'ye çıkarmak gerekli bir güncelleştirme olmuş.

Instagram, TikTok'la rekabet edebilecek mi?

TikTok ise gönderilere 35 fotoğraf eklemeye izin veriyor. Instagram da rakibine yaklaşmaya başlıyor diyebiliriz. TikTok kısa formatlı videolarıyla öne çıksa da aslında fotoğraf paylaşma yeteneği de var ve bu özellik de giderek ilgi çekiyor, Instagram kullanıcılarını da hızla kendine çekiyor.

Bir zamanlar Facebook sadece genç kullanıcılara hitap ederken yavaşa yavaş "ileri yaştaki yetişkinlerin" odak noktasına dönüşmesi ve gençlerin Facebook'tan kaçmasına benzer şekilde şu anda da Instagram'da benzer bir senaryo yaşanıyor. Sayıları hızla artan ileri yaştaki kullanıcılar nedeniyle gençlerin TikTok'a kaçtığı dikkat çekiyor. Zuckerbeg bunun yaşanmaması için Instagram'ı TikTok'la yarıştıracak ve gençlerin ilgisini çekecek yeni yetenekleri hayata geçirmek amacıyla çırpınıyor.