Instagram en çok beğeni alan fotoğraf artık Messi'ye ait: Yumurtayı geçti

'Instagram en çok beğeni alan fotoğraf, 'the most liked post on Instagram' aramaları 2 gündür Google Trendler'de... Nedeni ise Messi'nin Dünya Kupası'nın ardından paylaştığı bir fotoğraf... Messi'nin paylaşımı, bu alanda rekoru elinde tutan 'yumurta' fotoğrafını geride bıraktı ve zirveye çıktı.

Yumurtayı geçti: Rekor artık Messi'de

Lionel Messi'nin Dünya Kupası kazandıktan sonra paylaştığı fotoğraf 63 milyon beğeni sayısı aştı. Messi'nin paylaşımı, 56 milyonun üzerinde beğeni alan 'yumurta fotoğrafını' geçti bu güne kadar paylaşılan en popüler Instagram fotoğrafı oldu

İLK SIRADA YUMURTA VARDI

Instagram en çok beğeni alan fotoğraf rekoru bir yumurtaya aitti. Peki, neden? Instagram yumurtası, platformda @world_record_egg hesabı tarafından yayınlanan bir yumurta fotoğrafı. Oluşturulmasından birkaç gün sonra küresel bir fenomen haline geldi.

Kylie Jenner, bebeğinin fotoğrafını 6 Şubat 2018'de Instagram'a koymuştu. Fotoğraf 18 milyon kişi tarafından beğenilmiş ve sosyal medya platformunda "en çok beğenilen" fotoğraf olmuştu.

@world_record_egg hesabı ise 4 Ocak 2019'da bir yumurta fotoğrafı paylaşıp altına "Hadi gelin beraber bir rekor kıralım ve bu fotoğrafı dünyanın en çok beğenilen fotoğrafı yapalım. Bu rekor şimdi (18 milyonla) Kylie Jenner'a ait! Hadi halledelim şu işi!" yazdı. Yumurtanın fotoğrafı orijinal olarak Serghei Platanov tarafından çekilmiş ve 23 Haziran 2015'te Shutterstock'ta yayınlanmıştı. Yumurta fotoğrafı 2019 yılında rekorlar kırarak Instagram en çok beğeni alan fotoğraf ünvanını kazandı. Bugüne dek 56.1 milyon beğeni aldı. Rekoru yumurtaya kaptıran Kylie Jenner ise yumurta kırdığı anları paylaşarak esprili bir şekilde 'üzüntüsünü' paylaşmıştı.

VE REKOR ARTIK MESSİ'NİN

Ancak yumurta fotoğrafı bu ünvanını dünyaca ünlü yıldız Messi'ye kaptırdı. Lionel Messi'nin Arjantin'in Dünya Kupası'nı almasının ardından paylaştığı fotoğraf bir yumurta görüntüsünü geride bırakarak Instagram tarihinin en çok beğenilen fotoğrafı oldu.

Arjantin'in Fransa zaferinin ardından PSG yıldızı Katar'daki kutlamalardan 10 fotoğraf paylaştı. Messi'nin gönderisi, yüklemesinden bu yana 63 milyon beğeniyi aştı ve Messi de sosyal medya platformunda 402 milyon takipçiyi aştı.

Messi, kupayı çok istediğini, çok hayal ettiğini belirtti, "Aileme, beni destekleyen herkese ve ayrıca bize inanan herkese çok teşekkür ederim. Birlikte savaştığımızda ve birleştiğimizde yapmak istediklerimizi başarabileceğimizi bir kez daha gösteriyoruz" dedi.

Messi'nin gönderisi, geçen ay Cristiano Ronaldo'nun paylaşımının aldığı beğeni sayısını geçti. Portekizli yıldız ve Messi'nin reklam için çekilen ve satranç oynarken görüldükleri fotoğraf 41.9 milyon beğeni almıştı.

INSTAGRAM'DA EN ÇOK TAKİPÇİSİ OLAN İSİMLER

Bu rakamlara karşın Ronaldo, 519 milyon ile Instagram'da hala en çok takip edilen kişi. Geçen ay sosyal medya sitesinde 500 milyon takipçiye ulaşan ilk kişi oldu.

Portekizli yıldız takipçi açısından zirvede, ikinci sırada Messi var. İki yıldız ilk 10'daki tek sporcular. Kylie Jenner, Selena Gomez, Dwayne Johnson, Ariana Grande, Kim Kardashian, Beyonce, Khloe Kardashian ve Justin Bieber ilk 10'da yer alan diğer isimler.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR