İnsanı canından bezdiren siteler...

İnternet kullanıcısının sabır taşı hangi noktada çatlıyor? İşte tüketicinin intikam oranı...

İnsanı bezdiren siteler!

İnternet kullanıcıları, internet sayfalarının yavaş açılmasından gittikçe daha rahatsız oluyor.

Online bankacılık işlemleri, mağazalar ya da tatil ayarlamaları için girdikleri sitelerin yavaş çalışmasından, çökmesinden ya da saçmalamasından rahatsız olan kullanıcıların sayısındaki büyük artış, araştırma sonuçlarında da kendisini gösteriyor.

Özellikle yoğun dönemlerde yükü kaldıramayan bu siteler sabırları taşırıyor ve insanların keyfini kaçırıyor. Genişbant internetin yaygınlaşmasıyla birlikte, tüketiciler satın aldıkları internet hızının bu tür sitelerde hayatlarını kolaylaştırmadığını görmekten rahatsız.

1.500 insan üzerinde yapılan araştırmalarda yoğun sezonda tatil ayarlaması yapmaya çalışanların, günlük online alışveriş yapan kullanıcılardan daha kolay sinirlendiğini gösteriyor.

Tüketicinin inanılmaz intikam oranı!

Tüketicinin inanılmaz intikam oranı!
Avrupalılar affetmiyor

Araştırma sonuçlarının ortaya koyduğu gerçek ise, bu tür yavaşlıklardan sıkılan tüketicilerin o sayfayı kapattığı yönünde.

Ancak tüketiciler alışverişi engellemiyor, yavaş bir hizmet ile karşılaşan online tüketicilerin yüzde 78'i hemen rakip bir şirketin sitesine girerek oradan alışveriş yapıyor. Böylece intikam alıyor ve sinirlerini yatıştırıyor.

Online alışverişte rakip firmaya gitmek, gerçek alışverişin aksine sadece bir tıklama ötede. Bu araştırma sonuçları da online hizmet sağlayıcıların sitelerinin hızına ve düzgün çalışmasına büyük önem göstermesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Ayrıca hizmetten memnun kalmayan tüketiciler alışveriş yapsalar bile yüzde 88 oranında bir daha oradan alışveriş yapmıyor ve markayı çevresindekilere mutlaka şikayetlerini aktarıyor.

Okuyucu Yorumları