İngiltere'den büyük bir adım daha: Kripto paraları düzenlenmiş finansal araçlar arasına alıyorlar

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın hayali gerçek oluyor: Kripto paraları, düzenlenmiş finansal araçlar olarak kabul edecekler!

İngiltere, kripto paraları düzenlenmiş finansal araçlar arasına alıyor

İngiltere'de Avam Kamarası, kripto para biriminin ve varlıklarının Birleşik Krallık'ta düzenlenmiş finansal araçlar ve ürünler olarak tanınması lehinde oy kullandı. Karar, İngiltere'nin Brexit sonrası ekonomik stratejisini kapsayan önerilen Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasında yapılan bir değişikliğin parçası olarak ele alındı.

Bu taslak, mevcut düzenlemeleri ABD doları veya altın gibi diğer varlıkların değerine sabitlenmiş kripto para birimleri olan "stabil paralara" genişletmeye yönelik önlemleri de içeriyor. Finansal hizmetler ve şehir bakanı Andrew Griffith, meclis toplantısında yaptığı konuşmada "Buradaki esas, onları (kripto) tercih etmek değil onlara diğer finansal varlık türleri gibi muamele etmektir ve aynı zamanda ilk kez düzenleme kapsamına almaktır" dedi.

Dikkat çeken bir şekilde, kripto varlıkları düzenlenmiş finansal hizmetler olarak dahil eden değişiklik Griffith tarafından ileri sürüldü. İngiltere'deki kripto endüstrisi, Rishi Sunak'ı ülkenin yeni Başbakanı olarak karşıladı. Sunak, kriptoya yasal bir tanım vermeye yönelik duruşuyla biliniyor. Stabil para kuralı da Sunak'ın Boris Johnson yönetiminde maliye bakanı olduğu sırada tanıtılmıştı.

Yeni hüküm, bir kripto varlığının ne olduğunu tanımlayan ve ayrıca kripto varlıklarının mevcut hükümler kapsamına alınabileceğini açıklayan 2000 tarihli Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasına dayanıyor. Önlemler, kripto promosyonlarını düzenlemeyi ve ülkede faaliyet göstermeye yetkili olmayan şirketleri sınırlamayı amaçlıyor.

Kriptoyu düzenlenmiş finansal araçlar kapsamına dahil etmek, değişken kripto gelişmeleri durumunda ülkenin hazinesinin devreye girmesine de imkan tanıyacaktır. Griffith'in söylediğine göre, hazine daha sonra kripto sektörüne hızlı bir şekilde yanıt verebilir.

Griffith, "Hazine, çerçevenin kripto faaliyetlerinin yarattığı benzersiz faydaları ve riskleri yansıtmasını sağlamak için yetkileri kullanmadan önce endüstri ve paydaşlarla yaklaşımı konusunda istişare yapacak" dedi.

Bir sonraki adımda, tasarının, parlamentonun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'ndan geçmesi gerekiyor. Nihai değerlendirmeden sonra, yasa tasarısı Kral III. Charles tarafından kanunlaştırılabilir.