İnanılmaz bir Porsche geliyor: Porsche GT3 RS tanıtıldı

Porsche'nin Monterey Otomobil Fuarı’nda sergilediği 911 GT3 RS, inanılmaz özelliklere sahip bir sınırlı üretim sürümü ile geliyor.

İnanılmaz bir Porsche geliyor: GT3 RS

Porsche'nin Monterey Otomobil Fuarı’nda sergilediği 911 GT3 RS gösteri otomobili, aslında yakında ABD'li müşterilere sunulacak olan yeni bir sınırlı üretim GT3 RS'nin önizlemesi ve çok etkileyici bir Carrera RS paketine sahip.

Bu yıl, Porsche'nin en ikonik 911'lerinden biri olan 1972 Carrera RS 2'nin 50. yıl dönümü. Bu araç da 50. yılı vurgulamak için tasarlanmış. RS, Python yeşili vurgular ve tekerlekler ile metalik olmayan beyaz bir gövde rengine sahip. Arka farlardaki kırmızı renk bile dikkat çekici görünüyor.

Porsche'nin Özel Manufaktur programı, bu yeni tasarımda sorumlu ve şirketin Kuzey Amerika başkanı ve CEO'su Kjell Gruner, "Bu, ilk aşamalarında canlı bir projedir ve Porsche meraklılarının istekleri doğrultusunda, onlar için yeniden tasarlandı” dedi. Yaklaşan Carrera RS Paketinin özellikleri ve Porsche'nin bu modelden kaç tane üreteceği, daha sonraki bir tarihte duyurulacak.

Renk seçimleri bir yana, yeni GT3 RS tam bir canavar gibi görünüyor. 4.0 litrelik motoru 518 beygir gücü üretiyor, yarış stili DRS teknolojisine sahip ve maksimum hızı saatte 290 kilometre.

Eski ve yeni bir arada...