İlk melezler piyasada...

Samsung ilk melez sabit disklerini piyasaya sürdü, ama gerçekten söylenildiği gibi performanslı mı?

Melezler etkili mi?

Samsung'un ilk melez sabit diski 2.5 inçlik Vista-dizüstü bilgisayarlarını hedefliyor. 80, 120 ve 160 GB'lık modelleriyle Samsung MH80 serilerinin içinde 256 ve 512 MB'lık Flash bellek bulunuyor.

Samsung'a göre ürünün avantajı, Flash belleğin Vista'nın ReadyBoost desteğini sağlaması ve doğal olarak program açılışlarını hızlandırması. Ayrıca Samsung MH80, geleneksel disklere oranla 10% daha az güç harcıyor. Bu da defter bilgisayarlarda 30 dakikaya kadar daha uzun pil ömrü demek.

MH80 serisini üreticilere dağıtılmaya başlasa da, son kullanıcıya ulaşacağı tarih ve fiyat henüz belli değil.

CHIP Online Yorumu: Melez (Hibrid) sabit diskler gerçekten üstün bir teknoloji. Hem güç tasarrufu sağlarken, hem de performans artışı sağlanıyor. Tabi bu şimdilik teoride. Malesef Samsung MH80'in 256 MB flash bellekli modellerinin ilk testlerinde, ne bir güç tasarrufu, ne de bir performans artışı görünmüyor. Samsung bu konuda bizi hayal kırıklığına uğrattı. Vista'da gözle görülebilir bir performans artışı için 2 GB'lık Flash bellek oldukça yeterli olabilir. Yine de bu teknolojinin henüz tam oturmadığını da belirtmek gerek.

Okuyucu Yorumları