Hayatınızın önemli bir kısmı 505başında geçiyor, teknolojiyle yakından ilgileniyorsunuz, ancak nasıl olduysa şimdiye kadar hiç bilgisayar toplamayanlardan mısınız? Konsolların aksine PC'ler, bize istediğimiz bileşeni seçme şansı tanıyorlar ve kendimizi özgür hissetmemizi sağlıyorlar. Elbette konsolların kendilerine göre birçok avantajı var, ancak yakın gelecekte kendi oyun PC'nizi toplamaya niyetiniz varsa ve bunu ilk kez yapacaksanız, aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Toplama işini yarıda kesip, bilgisayarcıya gitmek zorunda kalmamak için, bu bilgileri aklınızda bulundurmanızda fayda var.
1. Gerekli tüm araçlara sahip misiniz?
PC'nizi toplarken bilgisayarcınıza geri dönmek zorunda kalmak istemiyorsanız, tüm paketleri açın ve kurulum kılavuzlarına göz gezdirin. Başlamadan önce gerekli tüm araçlara sahip olduğunuzdan emin olun.
2. Mümkünse mini ITX kullanmayın
En küçük anakart ve kasa boyutu olan mini ITX, ayrı ekran kartını destekliyor. Ancak bu işi profesyonellere bırakmanızda fayda var. Bu tür küçük bir kasada işinizi yapmanız zor olabilir. Güç kaynağını taktığınızda ise parmaklarınızın gireceği sadece birkaç delik kalabilir. Bu sırada yeni nesil konsolların küçük boyutunu ve yüksek gücünü takdir etmeye başlayabilirsiniz.
Kabloları bağlayın
3. Kabloları bağlayın
Kasanızın veya güç kaynağınızın yanında, kabloları bir araya getirmenizi sağlayan bir kablo kelepçesi paketiyle geliyor olması muhtemel. Bu plastik kelepçeleri kullanarak kabloları kasanızın metal bölümlerine bağlayın. Hiçbir kabloyu açıkta bırakmayın.
4. Sürücülerin de güce ihtiyacı var
Acemiyseniz, SATA disklerinin sadece veri kablosuyla çalışmadığını, ayrı bir güç kablosuna ihtiyaç duyduklarını hatırlatalım. SATA kablolarının yanında, 4-pin'li SATA güç kablolarını kullanmayı unutmayın.
5. Grafik kartı sürücüleri
HDMI bağlantısını kullanarak görüntü almayı düşünüyorsanız, grafik kartınızın sürücülerini yükleyene kadar VGA kablosunu kullanmanız gerekebilir. Yeni kablo satın almanıza gerek yok. Monitörünüzün yanında bir VGA kablosunun gelmiş olması muhtemel, ancak PC'nizi TV'ye bağlayacaksanız, sürücüleri yükleyebilmek için VGA kablosuna ihtiyacınız olabilir.