İlk günde 300 bin iPad satıldı ama kime?

Apple'ın çok ses getiren tableti iPad ilk gününde 300 bin adet sattı. Peki ama kim bu 300 bin kişi?

300 bin iPad'i kim satın aldı

Hemen her Apple ürününde olduğu gibi iPad satışında da mütevazi bir çılgınlık yaşandı. iPad'lerine kavuşmak için sabredemeyenler ya aylar öncesinden siparişlerini verdiler ya da iPad satacak mağazaların önünde sabahladılar. Sonuç: İlk günde tam 300 bin adet satış. Peki iPad'i satın alanlar kim ve neden bu konuda bu kadar heyecanlılar?

CNN'nin yaptığı bir araştırma iPad'i satın alanların aslında Apple'ın yabancısı olmadığını ortaya koydu. Yayınlanan rakamlara göre taze iPad sahiplerinin yaklaşık olarak %75'i zaten en az bir Mac bilgisayar kullanıcıları. Sadece %25'lik bir kesin PC kullanıyor. Alanların &60'ından daha büyük kısmı hali hazırda ceplerinde bir iPhone taşıyorlar ve geri kalanların da %99'u bir iPhone almayı planlıyor.

Ve sonuç: iPad alanlar...

Ve sonuç: iPad alanlar...

Yani iPad alanların hemen hepsi aslında Apple hayranları. Büyük kısmı Apple markasına büyük bir hayranlık besliyor. Araştırmadaki diğer bir rakam da bu hayranlığın seviyesini ortaya koyuyor. iPad alanların %87'si, cihazı satın almadan önce alternatiflerinin neler olabileceğine dair bir araştırma yapmamışlar. Yani deyim yerindeyse "Apple'ı tek geçiyorlar".

Bakalım Apple hayranı olmayanlar iPad'e ne kadar ilgi gösterecekler? Satışların geri kalan döneminde yayınlanacak rakamlar bu sorunun cevabını ortaya koyacak...

Okuyucu Yorumları